ΦΑΡΜΑΚO

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί Αχαΐας με την πολιτική του ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά

Την εντονότατη διαμαρτυρία του στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσει πίνακες με τους παρόχους ιατροτεχνολογικών/αναλώσιμων προϊόντων και σκευασμάτων διατροφής ως "μηχανισμό εξυπηρέτησης" των πολιτών, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας.

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί Αχαΐας με την πολιτική του ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά

Μάλιστα ο Σύλλογος, θέτει και θέμα νομιμότητας της σχετικής ανακοίνωσης και καλεί τον Π.Φ.Σ. και το Φ.Σ.Α. να διερευνήσουν την εγκυρότητά της, καθώς -όπως αναφέρεται- "η απόσταση μεταξύ ενημέρωσης και διαφήμισης είναι πολύ λεπτή".

Κατά το Σύλλογο της Αχαΐας, πρόκειται για επίσημο "απεργοσπαστικό μηχανισμό" ενάντια στη κινητοποίηση των φαρμακοποιών της Αττικής και μάλιστα με την ανοχή μιας αριστερής κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου- "καταδίκαζε παρόμοιες πρακτικές των εποχών Λοβέρδου".

Επίσης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της Αχαΐας εκφράζουν και την έκπληξή τους για την απόκρυψη από την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ πως μαζί με το σύλλογο Αττικής, κινητοποιούνται και οι σύλλογοι Πειραιά και Πέλλας. Παράλληλα, απορούν για την απουσία αντίδρασης εκ μέρους της νέας ηγεσίας του Π.Φ.Σ.

Καταδικάζοντας τελικά την ουσία και το πνεύμα της εν λόγω ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ, ζητούν να τηρούνται οι χρόνοι πληρωμής των φαρμακοποιών όσο και η λειτουργικότητα της σύμβασης από την πλευρά της πολιτείας και υπενθυμίζουν ότι: "οι φαρμακοποιοί έχουν πολλές διαφορές από τους λοιπούς παρόχους, μία όμως που φαίνεται να ξεχνούν οι διοικούντες του ΕΟΠΥΥ, είναι πως δεν είναι σκορποχώρι αλλά μέλη συλλόγων με νομική υπόσταση δημοσίου δικαίου".

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Μέτρα για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, με αφορμή την αναστολή πίστωσης από τον ΦΣΑΜπερσίμης στο onMed: Κανένας μη συμβασιοποιημένος πάροχος με τον ΕΟΠΥΥ το 2018

Ιατροτεχνολογικά: Σε άρση πίστωσης από σήμερα τα φαρμακεία Αττικής & Πειραιά - Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ