ΦΑΡΜΑΚO

Gilead Sciences: Με προσδοκίες στις κυτταρικές θεραπείες, μέσω μεγάλης εξαγοράς

Συμφωνία αιχμής, με στόχο να εισέλθει στις κυτταρικές θεραπείες, πραγματοποίησε η φαρμακευτική Gilead Sciences, με την εξαγορά της Kite Pharma.

Gilead Sciences: Με προσδοκίες στις κυτταρικές θεραπείες, μέσω μεγάλης εξαγοράς

Η Gilead Sciences, θα καταβάλλει σε μετρητά, 180 δολ. ανά μετοχή, ή 11,9 δισ. δολ.

Με την εξαγορά αυτή, η Gilead Sciences εισέρχεται στο χώρο της ογκολογίας, μέσω της νέας θεραπείας CAR-T της Kite Pharma που είναι υπό έγκριση και ταυτόχρονα, αναλαμβάνει ηγετική θέση στις κυτταρικές θεραπείες. Η συναλλαγή που έγινε δεκτή από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιριών, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gilead, John Milligan τόνισε πως πρόκειται για στρατηγικής σημασίας κίνηση και ότι μετά τη συμφωνία αυτή η εταιρία "δεν θα είναι ήσυχη", αλλά θα συνεχίσει να αναζητά νέα κεφάλαια.

Η προς έγκριση θεραπεία της Kite, (axicabtagene ciloleucel ή KTE-C19) βρίσκεται υπό εξέταση κατά προτεραιότητα στις ΗΠΑ και αφορά ασθενείς που δεν είναι επιλέξιμοι για μεταμόσχευση και αντιμετωπίζουν υποτροπή ή επιθετικό μη Hodgkin λέμφωμα (NHL). Απόφαση γι΄ αυτό αναμένεται να ληφθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Η θεραπεία είναι επίσης υπό ταχεία επανεξέταση και στην ΕΕ, καθιστώντας την, την πρώτη υποβολή στην Ευρώπη για θεραπεία CAR-T, και η έγκριση αναμένεται το επόμενο έτος.

Πηγή: Healthmag

Διαβάστε ακόμη:

Άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε φάρμακο της Gilead για την ηπατίτιδα C

Ηπατίτιδα C: Η Gilead Sciences χαιρετίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για πρόσβαση σε νέα φάρμακα