ΦΑΡΜΑΚO

Σταματά η κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ - Κανονικά η προμήθεια υγειονομικού υλικού

Τα Δ.Σ. των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Πειραιά σταματούν από σήμερα, 1/9/2017, την κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Σταματά η κινητοποίηση κατά της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ - Κανονικά η προμήθεια υγειονομικού υλικού

Οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να προμηθεύονται υγειονομικό και ιατροτεχνολογικό υλικό, αναλώσιμα διαβήτη και σκευάσματα ειδικής διατροφής από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των 2 συλλόγων.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

«Με απόφαση της από 31/8/2017 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υλικού, αρχής γενομένης την 1/9/2017.

Ως εκ τούτου, τα φαρμακεία της Αττικής, από 1/9/2017 εκτελούν κανονικά (δηλαδή επί πιστώσει) τις γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν αναλώσιμα (ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό).

Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν υπόψη, τόσο η πορεία των εκκαθαρίσεων και εξοφλήσεων των υποβολών μας, όσο και τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ., ώστε να αποφασιστεί αν θα παρθούν νέες αποφάσεις σχετικά με το θέμα.

Υποβολή αναλωσίμων για Αύγουστο 2017 δεν θα παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Συλλόγου».

Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά

«Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, που συνεδρίασε στις 31/08/2017, αποφάσισε ομόφωνα την άρση της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για επίλυση των προβλημάτων μας και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μετά την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής, έφερε αποτελέσματα.

Εντούτοις, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος οφείλει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη τόσο της διαδικασίας όσο και της ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».