ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν τη μετεγκατάσταση του ΕΜΑ στην Αθήνα - Δείτε το video

Την υποψηφιότητα μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα, στηρίζει θερμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν τη μετεγκατάσταση του ΕΜΑ στην Αθήνα - Δείτε το video

Με επίκεντρο την ιστορία, τη γνώση, την κουλτούρα του ελληνικού φαρμάκου, των φορέων και των επιστημόνων που το "υπηρετούν", ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δημιούργησε video (δείτε το εδώ) υποστήριξης της υποψηφιότητας μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα.

Η παρουσία ενός Οργανισμού με ευρωπαϊκό κύρος και εμβέλεια στη χώρα μας θα δώσει νέα πνοή στον Τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα, τονίζει ο ΠΦΣ και προσθέτει: Σήμερα, ο ΕΜΑ έχει την έδρα του στο Λονδίνο και η μετεγκατάστασή του κρίνεται αναγκαία λόγω του Brexit, ενώ τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε.Ε. για την επιλογή της νέας έδρας του είναι αυστηρά και έχουν βάλει ψηλά τον πήχη!

Εν τω μεταξύ, για την πορεία της ελληνικής υποψηφιότητας αναφορικά με τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ενημέρωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, ότι η Ελλάδα με ένα άρτια τεκμηριωμένο φάκελο που έχει καταθέσει και με τα σοβαρά επιχειρήματα που προβάλλει, διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο, στην Αθήνα.

«Ποιοτικά, ο δικός μας φάκελος είναι ο καλύτερος. Εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει η αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών, ενώ τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η τελική απόφαση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και αφού θα έχουν προηγηθεί τρεις ψηφοφορίες, με την τελευταία να γίνεται ανάμεσα στις δύο επικρατέστερες» είχε σημειώσει ο κ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός, είχε κάνει λόγο για μια κοινή προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, με τους 900 εργαζόμενους και με τη διαρκή παρουσία των πάνω από 3.500 εμπλεκομένων στο χώρο του φαρμάκου, είναι ένα κρίσιμο αναπτυξιακό κομμάτι».

Διαβάστε ακόμη:

Αισιοδοξία για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων



Φωτήλας: Η ΝΔ λέει Ναι για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο ΕΜΑ στην Αθήνα: Κατατίθεται σήμερα στην ΕΕ ο ελληνικός φάκελος - Προσδοκίες και δυνατότητες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στην Ελλάδα: Μπορούμε να τα καταφέρουμε - Επίκαιρη ερώτηση ΝΔ

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει τη διεκδίκηση της έδρας του EMA στη χώρα μας