ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Λειτουργούμε στα τυφλά - Μόνο αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη θα χορηγούν τα φαρμακεία

Την αναστολή από χθες Δευτέρα 22 Οκτωβρίου της χορήγησης όλων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων εκτός των αναλωσίμων του σακχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της μη λειτουργίας της εφαρμογής του e- dapy, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.

ΠΦΣ: Λειτουργούμε στα τυφλά - Μόνο αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη θα χορηγούν τα φαρμακεία

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε στα "τυφλά" χωρίς μηχανογραφικό σύστημα, δηλαδή χωρίς να γνωρίζουμε ποια ιατροτεχνολογικά αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και υπό ποιες προϋποθέσεις» τονίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν λειτουργήσει έως τις 31 Οκτωβρίου, η εισήγηση-πρότασή του θα είναι να επεκταθεί η αναστολή χορήγησης και για τα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη από την 1η Νοεμβρίου, τα οποία στην παρούσα φάση εξαιρέθηκαν καθώς «δεν θέλουμε αιφνιδιαστικά να φέρουμε σε δύσκολη θέση τους διαβητικούς ασθενείς».

Ειδικότερα, τα φαρμακεία θα χορηγούν ταινίες μέτρησης σακχάρου με ανώτατη τιμή αποζημίωσης τα 19,5 ευρώ, βελόνες για φυσικοσύριγγες εκτός NOVOFINE που δεν αποζημιώνονται, σκαρφιστήρες και σύριγγες ινσουλίνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τρίτη, με μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της μη λειτουργίας του συστήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί της Αττικής επί 5 μήνες για τα αναλώσιμα