ΦΑΡΜΑΚO

Ορόσημο στην ιστορία της RAFARM η επιτυχής επιθεώρηση από το FDA

Ανοίγει ο δρόμος ανάπτυξης της RAFARM στην αγορά των ΗΠΑ με εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, μετά την επιτυχή επιθεώρηση από τον Αμερικανικό FDA.

Ορόσημο στην ιστορία της RAFARM η επιτυχής επιθεώρηση από το FDA

Η RAFARM ειδικότερα, είναι η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ολοκλήρωσε με επιτυχία επιθεώρηση από τον US FDA και αναμένει σύντομα την επίσημη έγκριση.

Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί «διαβατήριο» της RAFARM για την τεράστια αγορά των ΗΠΑ και μια εξαιρετική διάκριση για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο και το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας το οποίο απολαμβάνει ήδη διεθνούς αναγνώρισης. Πρόκειται για μια επιτυχία μεγάλου βεληνεκούς, σημαντική για τη χώρα μας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς ο FDA θεωρείται παγκοσμίως ο οργανισμός με τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις σε προδιαγραφές παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων και πολλές μονάδες παραγωγής τροφίμων, φαρμάκων, κ.α. διεθνώς, έχουν αποτύχει να λάβουν έγκριση.

H επιθεώρηση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από κλιμάκιο του FDA και αφορούσε, προϊόντα ανάπτυξης από το τμήμα R&D της RAFARM στην γραμμή παραγωγής στείρων ενέσιμων προϊόντων, των οποίων η ανάπτυξη και παραγωγή θεωρούνται από τις πλέον απαιτητικές και συνοδεύονται από τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.

Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων της RAFARM, από όλα τα τμήματα οι οποίοι κατέθεσαν διαπιστευτήρια εμπειρίας, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν τις υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας στο εργοστάσιο και να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις που θέτει ο FDA σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος RAFARM δήλωσε ότι: «Για εμάς, είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή της RAFARM. Αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της, την ανάπτυξή της και το μέλλον της, αφού ουσιαστικά μας ανοίγει το δρόμο για μια τεράστια αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ και έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας. Η δραστηριοποίησή μας σε νέες αγορές, ανά τον κόσμο, αποτελεί στρατηγικό στόχο και πλέον εδραιώνεται η αναγνώρισή μας σε θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι προσπάθησαν, ξενύχτησαν, και πέτυχαν να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική πρωτιά, η οποία αναδεικνύει την ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγει η RAFARM, ενώ βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, σε όλο τον κόσμο».

Με προσδοκίες στις αγορές του Καναδά και της Αυστραλίας

Να θυμίσουμε ότι πριν από ενάμισυ χρόνο περίπου (Μάρτιος του 2016), η Rafarm, είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία των δύο πρώτων οφθαλμολογικών προϊόντων της στον Καναδά. Όπως είχε ανακοινώσει τότε, μετά την πρόσφατη σύναψη συνεργασίας με πολυεθνική εταιρεία της Αυστραλίας, η RAFARM εισέρχεται και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με την κυκλοφορία προϊόντων ιδίας Έρευνας & Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της το οποίο απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Το Νοέμβριο του 2015, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη διάθεση 6 οφθαλμολογικών προϊόντων της (ιδίας έρευνας και ανάπτυξης) στην Αυστραλία.

Σχετικά με τη RAFARM

H RAFARM ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1974, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες.

Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 450 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με πάνω από 1.500 άδειες εγκεκριμένων προϊόντων, εξαγωγές και στις πέντε ηπείρους σε 65 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η εταιρεία επενδύει το 6% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη. Περισσότερες από 70 εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη RAFARM την παραγωγή περισσοτέρων από 500 φαρμακευτικών προϊόντων. Η RAFARM διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, σε όλη την Ελλάδα, αποτελούμενο από έμπειρους και ενημερωμένους επαγγελματίες, δραστηριοποιείται στις περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και έχει κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα σε πολλές από τις ιατρικές ειδικότητες.

 Άρης Μητσόπουλος
 Η ομάδα της RAFARM

Διαβάστε ακόμη:

Στην αγορά του Καναδά η ελληνική Rafarm, με τα δύο πρώτα οφθαλμολογικά της προιόντα