ΦΑΡΜΑΚO

Best in Pharmacy 2018: Τιμητικό βραβείο από τους φαρμακοποιούς στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε να στηρίζει πάντα το ελληνικό φαρμακείο - Χρυσό βραβείο στη ΒΙΑΝ Α.Ε.

Best in Pharmacy 2018: Τιμητικό βραβείο από τους φαρμακοποιούς στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και το έργο του βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων «Best in Pharmacy 2018», που διοργάνωσε η Boussias Communications, το βράδυ της Δευτέρας (16/07/2018). Χρυσό βραβείο κέρδισε, επίσης, η εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Στόλης, Βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Οι Έλληνες φαρμακοποιοί απένειμαν τιμητική διάκριση στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, τη διάκριση παρέλαβε καταχειροκροτούμενος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τον μικρό του γιο, Παύλο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δίνοντας τόνο προσωπικής εξομολόγησης, δεσμεύθηκε ενώπιον του κοινού -στην πλειονότητά τους φαρμακοποιοί- ότι θα εξακολουθήσει τόσο ο ίδιος, όσο και μελλοντικά ο γιος του, να στηρίζει πάντα το ελληνικό φαρμακείο, τακτική που ακολούθησε όλα τα χρόνια της ζωής του και ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος.

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, καθώς και αναμνήσεις από τη ζωή και το έργο του αξέχαστου επιχειρηματία Παύλου Γιαννακόπουλου, ειπώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Τόσο ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Τάκης Χονδρογιάννης, όσο και ο παλαίμαχος φαρμακοποιός Χάρης Αντωνόπουλος αναφέρθηκαν με τρυφερότητα στο έργο του ανθρώπου που κατέθεσε τη δική του μεγάλη και ξεχωριστή παρακαταθήκη στο φαρμακείο και στη φαρμακοβιομηχανία και άφησε εποχή. Τον χαρακτήρισαν «μπροστάρη» και άνθρωπο που πρώτος βοήθησε στην ανάπτυξη του φαρμακείου.

Στη συνέχεια, χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κορυφαία ομάδα πωλήσεων στο φαρμακείο» απονεμήθηκε στην εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, η οποία εξειδικεύεται στην αγορά του φαρμακείου. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ, Δημήτρης Μωραΐτης, και το αφιέρωσε στον αείμνηστο ιδρυτή της εταιρείας. Η διορατικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου οδήγησε στην ίδρυση της ΒΙΑΝ το 1995. Η οξυδέρκεια της νέας γενιάς οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην αύξηση της στελέχωσης, του χαρτοφυλακίου προϊόντων με ηγετικά brands και σε αύξηση των επενδύσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης.

Τέλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης, τόνισε ότι η ο χώρος του φαρμακείου σημαίνει πολλά για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, καθώς όλα ξεκίνησαν από το φαρμακείο του παππού του, το 1924. Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ (Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών κα Ειδικοτήτων), μία θέση την οποία επί πολλά χρόνια κατείχε ο πατέρας του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι ο χώρος της υγείας και του φαρμάκου έχει χτυπηθεί πολύ, είναι σύνθετος λόγω της πολυνομίας, ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί το clawback και το rebate, μέτρα τα οποία δεν αντέχει πλέον ο χώρος του φαρμάκου. Για το λόγο αυτό, πρέπει να υπάρχει και μία άλλη φωνή, να εξηγεί και να προτείνει λύσεις στην Πολιτεία. Αυτό θα επιδιώξει ο ΣΑΦΕΕ και ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος μέσα από τη θητεία του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο Newsbomb.gr