ΦΑΡΜΑΚO

Νέες προειδοποιήσεις για προϊόντα που υπόσχονται αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας

Δεν έχουν τέλος οι προειδοποιήσεις του ΕΟΦ για δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα που διακινούνται ως φυτικά σκευάσματα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία.

Νέες προειδοποιήσεις για προϊόντα που υπόσχονται αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας

Αυτή τη φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί για τρία προϊόντα τουρκικής προέλευσης, τα οποί διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Τα σκευάσματα έχουν τις ονομασίες: "VIT - TIME BITKISEL MACUN FOR VICTORY", "EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN" και "SAHIMERDAN EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN".

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΦ, ποσότητες αυτές των προϊόντων εντοπίστηκαν από τους ελεγκτες γερμανικών τελωνείων, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές, παρ' ότι τα εν λόγω προϊόντα λανσάρονται ως φυτικά, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα και πρέπει να χορηγείται από εγκεκριμένα σημεία και κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ