ΦΑΡΜΑΚO

Ειδική εφαρμογή για την παρακολούθηση των ελλείψεων σε φάρμακα και αναλώσιμα

Αναμένεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδική εφαρμογή για την παρακολούθηση των ελλείψεων σε φάρμακα και αναλώσιμα

Η είδηση «βγήκε» στη διάρκεια συνάντησης που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον νέο πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ιωάννη Μαλέμη.

Οι εκπρόσωποι των διαβητικών έθεσαν το ζήτημα των ελλείψεων όχι μόνο σε φάρμακα αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του διαβήτη, σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι ελλείψεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών, ενώ δεν αφορούν μόνο τους διαβητικούς, καθώς περιλαμβάνουν σκευάσματα και υλικά για πολλές παθήσεις.

Κατά καιρούς, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας αναφέρουν πως λείπουν από την αγορά σε μηνιαία βάση έως και πάνω από 80 φάρμακα καθώς και πολλά είδη αναλώσιμων.

Ο πρόεδρος και τα αρμόδια στελέχη του ΕΟΦ ανέφεραν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή του Οργανισμού, μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται οι ελλείψεις όλων των προϊόντων, είτε φαρμάκων, είτε αναλώσιμου υλικού, σε όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το σημαντικό θέμα της «Κίτρινης» και «Λευκής» Κάρτας του ΕΟΦ και τέθηκαν οι βάσεις για την συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη για το θέμα.