ΦΑΡΜΑΚO

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων: Πρόεδρος ο Δημήτρης Φιλίππου

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων: Πρόεδρος ο Δημήτρης Φιλίππου

Τη σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στη θέση του προέδρου ορίζεται ο Δημήτρης Φιλίππου, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέκρινε μια θεσμική επιλογή για τον επικεφαλής της Επιτροπής, η οποία διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Αναλυτικά, η σύνθεση της Επιτροπής είναι η εξής:

- Φιλίππου Δημήτριος, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

- Σκαλτσά Ελένη, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

- Μαχαίρας Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

- Πανουτσόπουλος Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

- Γκογκοζώτου Βασιλική-Κωνσταντίνα, Αξιολογήτρια στη Διεύθυνση Αξιολόγησης Προϊόντων - Γραμματέας του Τμήματος Δ΄ Ραδιενεργών Σκευασμάτων ή Ιδιοσκευασμάτων του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του Ε.Ο.Φ.

- Βλάχου Μαργαρίτα, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ.

- Λίτσα Παναγιώτα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

- Κουράφαλος Βασίλειος, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Χορήγησης Θεραπευτικών Μέσων και Αξιοποίησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Φαρμάκου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

- Κουτραφούρη Βασιλική, Προϊσταμένη του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων του Ε.Ο.Φ.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης θα παρίσταται η Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου ΕΟΠΥΥ.

Νέος πρόεδρος και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Τον καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη επέλεξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Ο κ. Θεοδωρίδης είναι Διευθυντής στην Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική και Διευθυντής στη Μονάδα Μεταμόσχευση Ήπατος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ». Αντικαθιστά τον Ανδρέα Καραμπίνη, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Διευθυντή ΜΕΘ Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στην προεδρία του ΕΟΜ, η παραίτηση του οποίου είχε γίνει δεκτή από τις 5 Νοεμβρίου 2019.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ διορίζεται, επίσης, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστ. Υπεύθυνη ΜΕΘ-ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», Φωτεινή Φλίγκου.

Πηγή: newsbomb.gr

 

BEST OF NETWORK