ΦΑΡΜΑΚO

ΦΣΑ: Επιστολή για την έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας στα φαρμακεία

Το ζήτημα της έλλειψης ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, που απαιτούνται για την προσωπική ασφάλεια των φαρμακοποιών και των φαρμακοϋπαλλήλων, και αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον υπουργό και υφυπουργό Ανάπτυξης οι φαρμακοποιοί.

ΦΣΑ: Επιστολή για την έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας στα φαρμακεία

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο επαφής με τους πολίτες οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

«Διατηρούμε τα φαρμακεία μας ανοικτά, αγωνιζόμαστε για να τα κρατήσουμε ασφαλή από τον ιό, για εμάς για τους φαρμακοϋπαλλήλους μας αλλά και για τους πολίτες. Στη γειτονική Ιταλία τρείς φαρμακοποιοί έχουν ήδη καταλήξει λόγω του κορωνοϊού ενώ ένας μεγάλος αριθμός νοσεί. Στη χώρα μας έχει ήδη εντοπισθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο φαρμακοποιό», επισημαίνει ο ΠΦΣ.

Πέραν των ανωτέρω ελλείψεων για την ασφάλεια των φαρμακοποιών, οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και για τους πολίτες που προσέρχονται στα φαρμακεία ζητώντας τα προϊόντα αυτά (μάσκες αντισηπτικά, γάντια) που δυστυχώς βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη.

«Σας καλούμε κύριε Υπουργέ να λάβετε μέτρα τόσο για την εξασφάλιση των παραπάνω προϊόντων για τα φαρμακεία μας όσο και για την προμήθεια σε χαμηλές τιμές και όχι στις πολύ αυξημένες στις οποίες εφοδιάζονται τα φαρμακεία μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας και είμαστε πρόθυμοι να σας προτείνουμε λύσεις και να υποστηρίξουμε τη προσπάθειά σας», καταλήγει η επιστολή.