ΦΑΡΜΑΚO

Ξεχωριστό κονδύλι για τα εμβόλια: Άμεση προτεραιότητα για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας

Αυξημένες αναμένονται να είναι οι ανάγκες της χώρας μας σε εμβόλια για την περίοδο 2020-2021 σε σχέση με την περσινή, με αιχμή του δόρατος τον αντιγριπικό εμβολιασμό εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. 

Ξεχωριστό κονδύλι για τα εμβόλια: Άμεση προτεραιότητα για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας

Μέσα στο 2021, επίσης, ενδέχεται να είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, το οποίο θα πρέπει να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Μέχρι τότε, όμως, ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι καλά θωρακισμένος απέναντι σε άλλες νόσους, οι οποίες μπορούν να πλήξουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες οριστικοποιούνται οι παραγγελίες της Ελλάδας, όπως και των υπολοίπων κρατών προς τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια. Όσον αφορά στον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει δηλώσει ότι κατά την περίοδο της εποχικής γρίπης που τελειώνει τώρα, εμβολιάστηκε 1.000.000 παραπάνω πληθυσμός στη χώρα μας σε σχέση με πέρυσι. Ενώ αρχικά είχαν έρθει 2,6 εκατ. δόσεις εμβολίων από 2,1 εκατ. που ήταν πρόπερσι, φτάσαμε τα 3,1 εκατομμύρια δόσεις. Δηλαδή, εμβολιάστηκαν περίπου 1 εκατ. επιπλέον άνθρωποι. Στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, προβλέπονται επιπλέον δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2020-2021.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr