ΦΑΡΜΑΚO

6o Sustainable Talks: «Η φροντίδα είναι το φάρμακο»

6o Sustainable Talks: «Η φροντίδα είναι το φάρμακο»

Η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου οργανώνει σειρά μονοθεματικών συζητήσεων με τίτλο Sustainable Talks, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η έκτη κατά σειρά εκδήλωση με θέμα το μέλλον της φαρμακευτικής καινοτομίας και τη συμβολή της όχι μόνο στη βελτίωση της υγείας των ασθενών αλλά και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. 

Το 6ο Sustainable Talks, το οποίο παρακολούθησαν στελέχη και εκπρόσωποι εταιρειών από διάφορους κλάδους της οικονομίας, εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογική πρόοδος έχει ανοίξει τον δρόμο για την ιατρική ακριβείας, τις γενετικές και προσωποποιημένες θεραπείες, καθώς και για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης, με επίκεντρο τις κλινικές μελέτες.

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης Dr. Thomas Hudson, Senior Vice President & Chief Scientific Officer της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, έδωσε στο κοινό μια εικόνα του – όχι και τόσο μακρινού – μέλλοντος φωτίζοντας σημεία τα οποία πολλές φορές διαφεύγουν της προσοχής μας, όπως π.χ. για το πώς οι κοινωνικές ανάγκες κατευθύνουν την ερευνητική δραστηριότητα, για τα νέα επαγγέλματα που έρχονται στο προσκήνιο μέσα από την αξιοποίηση της ανάλυσης δεδομένων, αλλά και για το πώς η πανδημία του COVID-19 κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι επιτυχημένες συνεργασίες, όχι μόνο με την ακαδημαϊκή και start-up κοινότητα, αλλά και μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, αποτελούν το κλειδί για την επόμενη μέρα.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι εν μέσω της πανδημίας, η συνεργασία μεταξύ ερευνητικών τμημάτων φαρμακευτικών εταιρειών απλουστεύθηκε, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η έρευνα για εμβόλια και θεραπείες. Αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της έρευνας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε ότι: «O φαρμακευτικός κλάδος, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους και πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς τομείς στον κόσμο, δεν χρειάζεται να αναζητήσει έναν κοινωνικό σκοπό. Είναι ήδη ενσωματωμένος στο επιχειρηματικό μοντέλο, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν υγεία και ευημερία στην ανθρωπότητα. Εν μέσω της κολοσσιαίας πανδημικής κρίσης, αυτός ο σκοπός είναι πιο σημαντικός από ποτέ».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Πάκης Παπαδημητρίου έκανε λόγο για το πως η σύνδεση της φαρμακευτικής έρευνας με τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας αποδεικνύει τη σημασία της προσήλωσης στις αρχές βιωσιμότητας, ως μέρος της κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, τόσο για την επιτυχία των ίδιων των επιχειρήσεων, όσο και για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Για να δείτε τη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης πατήστε ΕΔΩ: https://www.livemedia.gr/sustainable20  


Χορηγός της εκδήλωσης: AbbVie
Χορηγοί επικοινωνίας: CNN Greece, ONMED.GR

BEST OF NETWORK

Ποιος κορονοϊός; Ξέφρενο πάρτι στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το lockdown

«Καλλιστώ»: Το «μαύρο» κουτί δίνει τις απαντήσεις - Στα 50 εκατ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά

Kορονοϊός - Ρεκόρ με 353 κλειστά σχολεία και τμήματα: Δείτε ΕΔΩ όλη την αναλυτική λίστα

Κλήρωση Τζόκερ (29/10/2020): Αριθμοί και συστήματα για να κερδίσεις 600.000 ευρώ

Κρούσματα σήμερα: Σοκάρουν οι αριθμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Lockdown από Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

«Επιστρεπτέα προκαταβολή»: Ανοικτή η πλατφόρμα έως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι τρεις ταχύτητες του σχεδίου που μπαίνει σε εφαρμογή τον Νοέμβριο

Πώς πρέπει να αντιδράσεις αν σου κλέψουν το πορτοφόλι

Κορονοϊός στην Αττική: Αυτοί είναι οι Δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα

Καιρός σήμερα: Με πτώση της θερμοκρασίας η Παρασκευή - Πού και πότε θα βρέξει

Κορονοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση για 3.500 κρούσματα σε λίγες μέρες στην Ελλάδα