ΦΑΡΜΑΚO

Χρυσοχοΐδης: Πυλώνας ανάπτυξης η βιομηχανία του φαρμάκου

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Χρυσοχοΐδης: Πυλώνας ανάπτυξης η βιομηχανία του φαρμάκου

Μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων, -όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας- συζητήθηκαν τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για τον κλάδο ώστε να κατοχυρωθεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα φάρμακα, να διασφαλιστεί η συγκράτηση της δαπάνης και η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας και συγχρόνως να προωθηθούν τα πλάνα ανάπτυξης των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ κατέθεσαν συνοπτική λίστα με τις άμεσες εκκρεμότητες και τόνισαν ότι ο κλάδος του φαρμάκου θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και πάνω από όλα το όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το υπουργείο αναγνωρίζει τη βιομηχανία του φαρμάκου ως πυλώνα ανάπτυξης για την Υγεία και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ενώ ξεχωριστή μνεία έκανε για την αναγκαιότητα της πρόσβασης των ασθενών σε όλα φάρμακα, ώστε το Σύστημα Υγείας να υπηρετεί εμπράκτως και πλήρως τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, οι αντιπρόεδροι του Δ.Σ. Κώστας Παναγούλιας, Ζαχαρίας Ραγκούσης, Μάριος Κοσμίδης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας.

«Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η δημιουργία διαύλων διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των ασθενών και της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)