ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την τροπολογία για τα φάρμακα - VIDEO

Να αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη και να εξαντληθεί η συζήτηση με όλουςτους φορείς – πολιτικούς και υγειονομικούς- για το φάρμακο και όχι υπό τηνδαμόκλειο σπάθη της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας, ώστε ο πολίτης να έχειφθηνό, ποιοτικό  και ελεγμένο φάρμακο καιπρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπραςπριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου για την φαρμακευτική πολιτική.
Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την τροπολογία για τα φάρμακα - VIDEO

Να αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη και να εξαντληθεί η συζήτηση με όλουςτους φορείς – πολιτικούς και υγειονομικούς- για το φάρμακο και όχι υπό τηνδαμόκλειο σπάθη της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας, ώστε ο πολίτης να έχειφθηνό, ποιοτικό και ελεγμένο φάρμακο καιπρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπραςπριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου για την φαρμακευτική πολιτική.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο χώρος τηςΥγείας είναι ο πλέον ευαίσθητος για να πειραματίζεται ο πρωθυπουργός, ενώεπεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο κατάλληλος υπουργός που θα μπορούσενα διαλύσει τη δημόσια Υγεία. Παράλληλα ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τη φαρμακευτική δαπάνη καικάλεσε όλους τους φορείς σε δεκαήμερο διάλογο.

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο κλέφτης για να φοβηθεί ονοικοκύρης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,υπογραμμίζοντας ακόμη, ότι το 28% τουπληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο φάρμακο και κινδυνεύει η ζωή του.




Εμείς, θα κληθούμε να αναλάβουμε την τύχη της χώρας σε μία δραματική στιγμή,σημείωσε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι
θα στηρίξουμε την εγχώριαφαρμακευτική παραγωγή ώστε να μην κινδυνεύσει ο ελληνικός πληθυσμός. Επανέλαβε δε για ακόμη μίαφορά, την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δημιουργία ΕθνικήςΦαρμακαποθήκης.

http://www.youtube.com/watch?v=MDrN9nDPChs

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επίμαχη τροπολογία για την περαιτέρω μείωση τωνφαρμάκων, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκαν στην σπουδήτου υπουργού Υγείας να την περάσει γρήγορα, τονίζοντας, ότι δεν είναι δυνατόν,ένας υπουργός που επιθυμεί να συμβάλλει στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης,να προχωρά σε ψηφοφορία, χωρίς προηγουμένως, να την έχει καταθέσει στην αρμόδιαΕπιτροπή και στην Ολομέλεια.

Είναι κρυφοί οι σκοποί της τροπολογίας, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, και θαδείτε στο τέλος ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή του ασθενούς, όπως έγινε στηνΠορτογαλία.

Να αναλάβει την ευθύνη του ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Τσίπρας και νακαταθέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις απόψεις τους. Όλα τα υπόλοιπα είναιπροσχηματικά, συνέχισε, καθώς δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Υγείας χθες το βράδυνα μας εξυβρίζει και σήμερα να ζητά να γίνει διάλογος.« Ο κ. Γεωργιάδης κάνειμόνος του διάλογο από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησεστην συνέχεια, ότι η τροπολογία αύριο θα καταψηφιστεί, ωστόσο, εάν θα υπάρξειαρνητική εξέλιξη, και υπερψηφιστεί δηλαδή, τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θαεπανέλθει σε μεταγενέστερο χρόνο με τις προτάσεις της.


http://www.youtube.com/watch?v=5ft6BfDi9Dc

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αυτό του ελέγχου, τονίζονταςότι πρέπει να γίνεται με αξιόπιστο τρόπο. Το φάρμακο πρέπει να είναι φθηνό καιελεγμένο ποιοτικά, είτε έρχεται από πολυεθνικές από την Ινδία, είτε απόελληνικές στο Κρυονέρι. Πρέπει επίσης να υπάρξει ισορροπημένη μείωση στις τιμέςτων φαρμάκων, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια της αγοράς.

Για τον ΕΟΦ, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι έχουμεέναν Οργανισμό ο οποίος δεν ελέγχει και συρρικνώνεται και επομένως, πρέπει ναασκήσουμε κριτική. Εχουμε εκατοντάδες καρκινοπαθείς χωρίς τα φάρμακά τους,σημείωσε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οισυννένοχοι στο έγκλημα και στην γενοκτονία που συντελείται στον ελληνικό λαό.


http://www.youtube.com/watch?v=9nsdBVNjgSE

Αναφορικά με την αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων στο 60% τηςαγοράς, ο κ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας, υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα καιδεν είναι δυνατόν να γίνει με την φαρμακευτική πολιτική που έχουμε σήμερα.


Διαβάστε επίσης:




ΔΕΙΤΕ LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική στα φάρμακα