ΟΜΟΡΦΙΑ

Κάντε ματ στην επίμονη κυτταρίτιδα με 6 κινήσεις!

Δυστυχώς η κυτταρίτιδα δεν κάνει… διακρίσεις, καθώς μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως κιλών και ηλικίας.

Κάντε ματ στην επίμονη κυτταρίτιδα με 6 κινήσεις!

Οφείλεται στην κατανομή του λίπους κάτω από το δέρμα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτή.

Πέρα από την υγιεινή διατροφή, υπάρχουν μερικές ακόμη τεχνικές που βοηθούν ώστε η κυτταρίτιδα να γίνει λιγότερο εμφανής.

Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην εκγύμναση των μυών από τη μέση και κάτω είναι ιδανικές για την επίμονη κυτταρίτιδα. Έτσι, μειώνεται το συσσωρευμένο λίπος κάτω από το δέρμα και ενισχύονται οι μυϊκοί ιστοί.

Δοκιμάστε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα (από 1 σετ 10-15 επαναλήψεων) για να δώσετε στην επιδερμίδα σας πιο σφριγηλή όψη. Μην ξεχάσετε να κάνετε καλή προθέρμανση πριν τις ασκήσεις.

1. Έκταση του ποδιού στο πλάι

01

Γυμνάζει τους δικέφαλους, τους απαγωγούς, τους προσαγωγούς, τους τένοντες της ιγνυακής χώρας και τους γλουτούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια.

2. Ανύψωση ποδιού με στήριξη στου αγκώνες

02

Γυμνάζει τους γλουτούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια που δένουν στα πόδια. Η πλάτη και η μέση δεν πρέπει να καμπουριάζουν.

3. Ανύψωση του ποδιού με στήριξη στον κορμό

03

Γυμνάζει τους έσω μηρούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια που δένουν στα πόδια. Ο κορμός πρέπει να παραμένει σε ευθεία και να μην κινείται.

4. Λύγισμα και έκταση του ποδιού σε όρθια στάση

04

Γυμνάζει τους γλουτούς, τους τένοντες της ιγνυακής χώρας, τους τετρακέφαλους, τους καμπτήρες μύες των γοφών και τους απαγωγούς.

5. Πόδια σε σχήμα V

05

Γυμνάζει τους έξω μηρούς. Η εκγύμναση αυτής της μυϊκής ομάδας κάνει το φλοιό πορτοκαλιού λιγότερο εμφανή αλλά παράλληλα βοηθά στην καλύτερη ισορροπία.

6. Βαθιά καθίσματα

06

Η άσκηση αυτή βοηθά στην εκγύμναση των γλουτών, των τετρακέφαλων και των τενόντων της ιγνυακής χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Νικήστε την κυτταρίτιδα χωρίς να ξοδευτείτε!
Μύθοι και (σκληρές) αλήθειες για την κυτταρίτιδα