ΟΜΟΡΦΙΑ

Προϊόντα μεϊκάπ: Γεμάτα βακτήρια και κινδύνους αν δεν προσέχετε

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και αυτό είναι αληθές και για τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μεϊκάπ που χρησιμοποιείτε.

Προϊόντα μεϊκάπ: Γεμάτα βακτήρια και κινδύνους αν δεν προσέχετε

Εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότερες συσκευασίες τους είναι σε κουτιά/δοχεία που αποτελούν εστίες ανάπτυξης βακτηρίων, είναι πιθανόν και εσείς προσωπικά να τα μολύνετε με μία και μόνο επαφή με το (εν δυνάμει όχι καθαρό) δάχτυλό σας.

Δείτε πόση είναι η τυπική διάρκεια ζωής για το κάθε ένα προϊόν του μεϊκάπ σας και τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε δερματικές παθήσεις:

Foundation και concealer

02-foundation-COMP-3364943

Κίνδυνος εμφάνισης βακτηρίων: Μικρός

Όταν αρχίζει το υλικό να θρυμματίζεται, να έχει άσχημη μυρωδιά ή να μην κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε δεν είναι υγιεινό για την επιδερμίδα σας.

Είναι καλό να το αλλάζετε: 1 με 2 φορές τον χρόνο

Μάσκαρα

03-mascara-COMP-1710585

Κίνδυνος εμφάνισης βακτηρίων: Μεγάλος

Έρευνα του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Cosmetic Science έδειξε ότι το 79% από 40 μάρκες μάσκαρα (δείγμα από χρησιμοποιημένα προϊόντα) είχαν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου! Το σκούρο δοχείο και η υγρασία που περιέχει είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν επικίνδυνα βακτήρια. Επίσης, κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε και ξαναβάζετε το βουρτσάκι στο δοχείο, μεταφέρετε και μόρια σκόνης ή άλλων ουσιών από την ατμόσφαιρα και την επιδερμίδα σας μέσα στο δοχείο.

Είναι καλό να το αλλάζετε: Μετά από 3 μήνες διαρκούς χρήσης ή μετά από 6 μήνες σποραδικής χρήσης.

Κραγιόν και λιπ-γκλος

04-lipstick-COMP-3169032

Κίνδυνος εμφάνισης βακτηρίων: Μικρός

Τα βακτήρια δεν ζουν στο κραγιόν. Αλλά το ότι δεν κινδυνεύετε από βακτήρια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας προκαλέσει το κραγιόν κάποια αλλεργική αντίδραση. Αυτό συμβαίνει όταν οι χρωστικές ουσίες στο κραγιόν αρχίζουν να διασπώνται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Είναι καλό να το αλλάζετε: Όταν αρχίζει να θρυμματίζεται, να έχει υφή "πούδρας" ή να σπάει εύκολα.

Βουρτσάκια μεϊκάπ

06-brushes-TS-112038988

Κίνδυνος εμφάνισης βακτηρίων: Μεγάλος

Ακόμα και τα πινέλα που χρησιμοποιείτε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κάθε πρωί μπορεί να είναι εστίες μικροβίων και συσσώρευσης του προϊόντος μεϊκάπ στις τρίχες τους. Αυτό, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και άλλα δερματικά προβλήματα.

Είναι καλό να τα αλλάζετε: Όταν διαπιστώσετε ότι αφήνουν τρίχες στο πρόσωπό σας καθώς τα χρησιμοποιείτε. Επίσης, είναι σώφρον να να τα καθαρίζετε περιστασιακά: με λίγο υγρό σαπούνι που θα διασπάσει τα έλαια τα οποία συσσωρεύονται σε αυτά και θα απομακρύνει το προϊόν που έχει συσσωρευτεί στις τρίχες. Ξεπλύνετε με καυτό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν κρεμώντας τα με την βούρτσα προς τα κάτω σε ένα ποτήρι που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί στον πάτο του.

Διαβάστε επίσης:

Ακμή: Απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις που σας καίνε

Τα κάνουμε όλοι: 5 λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

Ο αφανής κίνδυνος που διατρέχετε με τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου

Πλύσιμο προσώπου: 5 μύθοι που πρέπει να ξέρετε