ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι πρέπει να τρώτε για να έχετε πιο υγιή μαλλιά

Η σωστή διατροφή είναι βασικός πυλώνας στην προσπάθειά μας για πιο μαλλιά.

Τι πρέπει να τρώτε για να έχετε πιο υγιή μαλλιά

Υπάρχουν συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες που βοηθούν τα μαλλιά να είναι πιο γερά, να μην σπάνε, να έχουν μεγαλύτερο όγκο και να είναι πιο λεία, απαλά στην αφή και λαμπερά στην όψη.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε για να έχετε πιο υγιή μαλλιά:

Ω-3 λιπαρά οξέα

Όχι μόνο είναι απαραίτητα στην ρύθμιση του μεταβολισμού και την υγεία των οστών, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της κυτταρικής μεμβράνης στο δέρμα του κεφαλιού. Αυτή η κυτταρική μεμβράνη παράγει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν τα μαλλιά από την αφυδάτωση και τα βοηθούν να μεγαλώσουν. Αν στην διατροφή σας έχετε έλλειψη σε Ω-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να παρατηρήσετε αυξημένη απώλεια μαλλιών, τρίχες που θα σπάνε πιο εύκολα, πιτυρίδα και φαγούρα. Η καλύτερη πηγή Ω-3 λιπαρών είναι τα ψάρια, ειδικά ο σολομός και οι σαρδέλες. Επίσης θα τα βρείτε στα καρύδια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι σημαντικός για την ενδυνάμωση της τρίχας. Τα άτομα που έχουν έλλειψη σιδήρου συνήθως έχουν και μεγάλη απώλεια μαλλιών. Τα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου. Επίσης το φολικό οξύ και η βιταμίνη C συνεργάζονται ιδανικά με τον σίδηρο στην παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής.

Ψευδάργυρος

Είναι από τα πιο σημαντικά μέταλλα στην ρύθμιση των γνωστικών και βιολογικών λειτουργιών. Είναι ζωτικής σημασίας στην γονιμότητα και σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και στην καλύτερη υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων, οπότε αν έχετε έλλειψη σε αυτό το μέταλλο τότε θα δείτε άμεσα επιπτώσεις και στα μαλλιά σας. Θα προσέξετε μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών, πιο αδύνατες και εύθραυστες τρίχες, ακόμα και πρόωρο γκριζάρισμα. Καλές πηγές ψευδάργυρου είναι το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, οι καρποί και τα αυγά.

Βιταμίνη C

Αυτή είναι μια ακόμα βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας, αφού βοηθάει την παραγωγή κολλαγόνου και τυροσίνης (πρωτεϊνικό αμινοξύ). Το κολλαγόνο "αγκαλιάζει" και προστατεύει την τρίχα ενώ η τυροσίνη την θρέφει εκ των έσω. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που ενθαρρύνει την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα και να προκαλέσει εύκολο σπάσιμο της τρίχας. Τα φρέσκα φρούτα, όπως τα μύρτιλλα, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, όπως επίσης και η τομάτα, το σπανάκι και οι πράσινες πιπεριές.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών είχε διάσημη ηθοποιός. Δείτε τι έπαθε!

Δείτε γιατί χρησιμοποιείτε το conditioner με λάθος τρόπο

Λάδι καρύδας: Μια χρήση για τα μαλλιά που δε φαντάζεστε!

Τα μαλλιά σας γίνονται κάθε μέρα πιο αδύναμα; Δείτε τι φταίει