ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 7 κανόνες για υγιή επιδερμίδα μετά τα 30

Μετά την ηλικία των 30 ετών οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν τις πρώτες αλλαγές στην εμφάνιση της επιδερμίδας τους.

Οι 7 κανόνες για υγιή επιδερμίδα μετά τα 30

Οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, όπως και οι πρώτες γραμμές γύρω από τα μάτια. Σε μερικές περιπτώσεις η ακμή κάνει την επανεμφάνισή της μετά την εφηβεία, φαινόμενο που είναι πιο συχνό στις γυναίκες εξαιτίας των μεγαλύτερων ορμονικών αλλαγών που περνάει το σώμα τους.

Αυτές οι αλλαγές ξεκινούν γύρω στο 30ό έτος της ηλικίας. Όταν τα επίπεδα των γυναικείων αναπαραγωγικών ορμονών αρχίζουν να πέφτουν τότε εμφανίζεται αραίωση των μαλλιών και ανεπιθύμητες δερματικές παθήσεις.

Το επίπεδο των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών αρχίζει να μειώνεται, κάτι που οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Στα 18 χρόνια, τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης είναι περίπου στο 900, αλλά από τη στιγμή που το άτομο πλησιάζει τα 30 χρόνια αυτά μειώνονται στο 200.

Δείτε τους 7 απαράβατους κανόνες για να έχετε πιο υγιή επιδερμίδα μετά τα 30:

1. Καθαρισμός: Καθαρίστε το δέρμα σας κάθε πρωί και φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ πριν τον βραδινό ύπνο. Πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προτείνονται από το δερματολόγο σας.

2. Απολέπιση: Κάντε απολέπιση τη νύχτα παρά την ημέρα. Κατά τις βραδινές ώρες του ύπνου το δέρμα μπαίνει σε "λειτουργία ανανέωσης και απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων". Κάντε πάντοτε απαλή απολέπιση ακριβώς για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και να μην πληγώσετε την υγιή επιδερμίδα από κάτω. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή έχετε ακμή, μια απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να είναι επαρκής.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι: Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν είναι αφυδατωμένο. Να μην ξεπερνάτε τα 5 λεπτά στο ντους και να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι καυτό νερό. Χρησιμοποιήστε επίσης κάποιο ενυδατικό αφρόλουτρο που δρα ως προστατευτικό φράγμα υγρασίας για το δέρμα.

4. Αντηλιακό: Να φοράτε πάντα αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος από την ακτινοβολία UVA/UVB του ήλιου κάθε μέρα του έτους, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των ημερών που βρέχει και έχει συννεφιά μέσα στον χειμώνα.

5. Ενυδάτωση: Μην διστάζετε να χρησιμοποιείτε κάποια ενυδατική κρέμα. Ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που έχει υψηλό οικονομικό κόστος, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε τις δικές σας ενυδατικές μάσκες με σπιτικά υλικά.

6. Πίνετε άφθονο νερό: Είναι πολύ σημαντικό για να μείνετε ενυδατωμένοι όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Επίσης προσπαθήστε να ακολουθείτε μια υγιεινή και πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή και να ασκείστε καθημερινά για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.

7. Πείτε "όχι" στο άγχος και το στρες: Φυσικά, αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά αν καταφέρετε να περιορίσετε το άγχος στην ζωή σας, θα δείτε "μαγικά" αποτελέσματα τόσο στην επιδερμίδα σας, όσο και στην γενικότερη κατάσταση της υγείας σας.

Διαβάστε επίσης:

Οι κίνδυνοι που κρύβει το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά

Οι ιδανικές ασκήσεις για στητά οπίσθια! (φωτογραφίες)

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια

Ευρυαγγείες: Τι τις προκαλεί & πώς να προστατευθείτε