ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Νεανικό δέρμα: 5 τρόποι για να το αποκτήσετε

Η γήρανση είναι δυστυχώς μια αναπόφευκτη διαδικασία, ποιος είπε όμως ότι πρέπει να φαίνεστε όσο ακριβώς είστε;

Νεανικό δέρμα: 5 τρόποι για να το αποκτήσετε

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να «ξεγελάσετε» τη μητέρα φύση και να γυρίσετε –έστω και λίγο- το ρολόι πίσω, προκειμένου η επιδερμίδα σας να δείχνει νεώτερη, πιο γεμάτη και πιο σφριγηλή.

Καλή ενυδάτωση

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμη το ελιξίριο της νεότητας, το νερό όμως το πλησιάζει, αφού αποτελεί πραγματικά πηγή ζωής. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, χωρίς αρκετό νερό, τα κύτταρα του δέρματος δεν λειτουργούν αποδοτικά με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ξηρή, αφυδατωμένη και πιο επιρρεπής στις ρυτίδες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη και αποτρέπει τη δημιουργία ρυτίδων. Επειδή όμως το νερό φτάνει πρώτα στα άλλα μέρη του σώματος και τελευταία στην επιδερμίδα, πρέπει να πίνετε αρκετό.

Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο

Ο ήλιος κάνει κακό στην επιδερμίδα σας, προκαλεί πρόωρη γήρανση και ρυτίδες, αλλά και καρκίνο του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι υπεριώδεις ακτίνες ευθύνονται για το 80% των ρυτίδων, ενώ προκαλούν χαλάρωση της επιδερμίδας και αλλοίωση της υφής της. Είναι λοιπόν απαραίτητο να πίνετε πολύ νερό και να χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κατά την παραμονή σας στον ήλιο.
Περιορίστε το χρόνο που εκτίθεστε στον ήλιο και βεβαιωθείτε ότι φοράτε αντηλιακή κρέμα ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

bigstock Beautiful Woman Cleaning Her F 58102379

Μην ξεχνάτε την ενυδατική

Η ενυδάτωση δεν γίνεται μόνο μέσω της κατανάλωσης πολλών υγρών, αλλά και με την περιποίηση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα αποτρέπετε την ξηρότητα της επιδερμίδας και τη δημιουργία ρυτίδων.

Περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στην επιδερμίδα σας. Οι καπνιστές έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από προβλήματα ύπνου σε σύγκριση με όσους δεν καπνίζουν, γεγονός που προκαλεί σακούλες στα μάτια. Επιπλέον το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση και προκαλεί ρυτίδες νωρίτερα από το φυσιολογικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το δέρμα των καπνιστών φαίνεται κατά μέσο όρο 1,4 φορές πιο γερασμένο από των μη καπνιστών.

Πλαστική χειρουργική

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας πείθει, υπάρχει πάντα η λύση της πλαστικής χειρουργικής που μπορεί να σας χαρίσει το δέρμα που ονειρεύεστε. Οι ειδικοί έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα θεραπειών που εξαλείφουν τις ρυτίδες και τις γραμμές στο πρόσωπό σας και προσφέρουν τόνωση και αναζωογόνηση.

Διαβάστε επίσης:

Αντιγήρανση: 5 κατηγορίες τροφών που αντιστρέφουν τις επιπτώσεις του χρόνου