ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να κάψετε 300-425 θερμίδες σε 30 λεπτά

Η στενή παρακολούθηση της ποσότητας θερμίδων που καταναλώνουμε αλλά και καίμε καθημερινά είναι "κλειδί" για την διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και όχι μόνο.

Πώς να κάψετε 300-425 θερμίδες σε 30 λεπτά

Η σωματική άσκηση είναι το έτερον ήμισυ της σωστής διατροφής σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν όμως μερικές ημέρες που η επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι αδύνατη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας διευκολύνει να ξέρετε ποιες είναι εκείνες οι ασκήσεις ή δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να κάψετε αρκετές θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε 4 ασκήσεις με τις οποίες θα κάψετε από 300 έως και 425 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά:

Roller skating – 425 θερμίδες σε 30 λεπτά

2

Το skating είναι η υπ' αριθμόν ένα άσκηση για να κάψετε γρήγορα θερμίδες χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο. Η μεγάλη καύση θερμίδων γίνεται με την διαρκή πλευρική κίνηση και μετατόπιση του βάρους από το ένα πόδι στο άλλο. Είναι εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών του μηρού αλλά και των γλουτών, χωρίς ταυτόχρονα να ασκείτε μεγάλη πίεση στα γόνατα και τις αρθρώσεις, αφού δεν υπάρχουν κραδασμοί, αλλά μία ομαλή κίνηση.

Τρέξιμο – 374 θερμίδες σε 30 λεπτά

3SETHSETD

Οι μεγάλοι μυς στα πόδια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς είναι ταυτόχρονα και οι μεγαλύτερες "μηχανές" καύσης θερμίδων και λίπους στο σώμα σας. Για βέλτιστα αποτελέσματα μην ξεχνάτε να κινείτε τα χέρια σας κοντά στον κορμό σας, να μην γέρνετε προς τα εμπρός και να μην σηκώνετε πολύ τα πέλματα από το έδαφος, ώστε να μειώσετε τους κραδασμούς και την καταπόνηση στα γόνατα, το πέλμα και τους αστραγάλους.

Σχοινάκι – 340 θερμίδες σε 30 λεπτά

4AERGTDESR

Είναι μία από τις πιο κλασικές ασκήσεις καύσης θερμίδων και γρήγορης αύξησης του καρδιακού παλμού. Το σωστό μέγεθος σχοινιού για τον καθένα είναι διαφορετικό. Προσπαθήστε τα χερούλια/πιαστράκια του σχοινιού να φτάνουν μέχρι τις μασχάλες σας όταν είστε σε όρθια θέση και το πατάτε με τα πέλματά σας. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε πολύ υψηλά αλματάκια σε κάθε "πέρασμα" του σχοινιού. Για βέλτιστα αποτελέσματα να εναλλάσσετε τον ρυθμό σας (αργό-γρήγορο) και το στυλ άλματος (ένα πόδι-δύο πόδια κλπ).

Χούλα-χουπ- 300 θερμίδες σε 30 λεπτά

5AWERG

Απαιτεί την ρυθμική κίνηση ολόκληρου του κορμού για να το κρατήσετε στην μέση σας, οπότε καίτε θερμίδες από πολλές μυικές ομάδες ταυτόχρονα. Το σωστό μέγεθος διαμέτρου διαφέρει για τον καθένα. Το σωστό είναι να έχετε ένα δακτύλιο χούλα-χουπ που, όταν το κρατάτε όρθιο δίπλα σας, αυτό να φτάνει στο ύψος του στομάχου σας.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα μυστικά για το ξύπνημα του μεταβολισμού & την λιπομέτρηση

Τέσσερα υγιεινά ροφήματα για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Δείτε πόσες θερμίδες χρειάζεστε την ημέρα (πίνακες)

Εσείς ξέρετε να περπατάτε σωστά; Tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες