ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι προσπαθούν να σας «πουν» τα μαλλιά σας για την υγεία σας

Όταν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας, το σώμα μας αναζητά τρόπους να μας «προειδοποιήσει».

Τι προσπαθούν να σας «πουν» τα μαλλιά σας για την υγεία σας

Αν και η κακή όψη των μαλλιών μπορεί να οφείλεται απλώς στα προϊόντα περιποίησης που έχουμε (λανθασμένα) επιλέξει, σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας τις ενδείξεις.

1. Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και μέρα με τη μέρα σας... εγκαταλείπουν, ίσως είναι ώρα να κάνετε εξετάσεις στο θυρεοειδή σας. Εάν αυτός ο μικροσκοπικός αδένας που βρίσκεται στο λάρυγγα δεν παράγει επαρκή ποσότητα ορμονών, παρατηρείται επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού, επακόλουθη αύξηση του βάρους και κόπωση. Η έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης C μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά ξηρά και άτονα.

2. Τριχόπτωση

Κατά μέσο όρο χάνουμε περίπου 100 τρίχες τη μέρα. Ο φυσιολογικός κύκλος ανανέωσης των μαλλιών δεν οδηγεί όμως σε αραίωση. Εάν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό είναι πολύ χαμηλά, τα μαλλιά πέφτουν με ταχύτατο ρυθμό και δεν ανανεώνονται εξίσου γρήγορα.

3. Αδύναμα μαλλιά

Όταν η τρίχα γίνεται πιο λεπτή παραμονεύει πιθανώς κάποια ορμονική ανισορροπία. Μια απλή ενδοκρινολογική εξέταση μπορεί να διαλευκάνει το τοπίο και αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα ο γιατρός να χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού φαίνεται στα... μάτια
Κοιτάξτε τα νύχια σας: Μπορεί να σας αποκαλύψουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι
Προσοχή: Από ποιες σοβαρές ασθένειες κινδυνεύετε αν δεν φροντίζετε τα δόντια σας