ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιο υγιή και δυνατά μαλλιά σε 4 βήματα

Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως δίνουν έμφαση στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου τους, παραμελώντας την επιδερμίδα του κεφαλιού.

Πιο υγιή και δυνατά μαλλιά σε 4 βήματα

Η επιδερμίδα του κρανίου είναι όμως το «έδαφος» επάνω στο οποίο αναπτύσσεται η τρίχα και η φροντίδα της εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, τα υπολείμματα από τα προϊόντα μαλλιών και τα φυσικά έλαια του κεφαλιού μπορεί να κάνουν τα μαλλιά αδύναμα και άτονα, να οδηγήσουν στην εμφάνιση πιτυρίδας ή να συμβάλλουν στην εκδήλωση φλεγμονής στο θύλακα.

Δείτε ποια είναι τα τέσσερα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι η επιδερμίδα του κεφαλιού θα παραμείνει υγιής και τα μαλλιά θα είναι δυνατά.

1. Προετοιμασία

Πριν το λούσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα από αιθέρια έλαια όπως το φασκόμηλο, το λεμόνι και το δεντρολίβανο για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας του κεφαλιού και πρόληψη της φλεγμονής. Απλώνετε σε στεγνά μαλλιά και κυρίως στη ρίζα της τρίχας.

2. Μασάζ

Ένα καλό μασάζ στο κεφάλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από την επιδερμίδα. Έτσι, ενισχύεται η ανάπτυξη της τρίχας και παράλληλα φτάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο θύλακα. Κάντε μασάζ ασκώντας ήπια πίεση και χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις.

3. Βαθύς καθαρισμός

Επιλέξτε ένα σαμπουάν με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για αποτελεσματικότερη απολέπιση της επιδερμίδας του κεφαλιού. Τρίψτε καλά το σαμπουάν με τα ακροδάχτυλα και αφήστε το να δράσει για δύο λεπτά πριν ξεβγάλετε.

4. Ενυδάτωση

Μετά το λούσιμο, απλώστε μια ενυδατική μάσκα στα μαλλιά, από τη ρίζα ως την άκρη. Αναζητήστε συστατικά όπως η γλυκερίνη και η αλόη, καθώς ενυδατώνουν σε βάθος.

Διαβάστε επίσης:

Φθινοπωρινές μάσκες προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα
Αδύναμα μαλλιά; Δείτε τις 5 πιθανές αιτίες
Οι τρεις κανόνες για να μην έχετε ποτέ ξανά "λαδωμένα" μαλλιά