ΟΜΟΡΦΙΑ

Ψαλίδα στα μαλλιά: Δείτε πώς θα την αποφύγετε

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, το πιστολάκι, το χτένισμα και την έκθεση στον ήλιο. Ειδικότερα οι γυναίκες με μακριά μαλλιά γνωρίζουν πολύ καλά πόσο εκνευριστικές είναι οι φθαρμένες άκρες.

Ψαλίδα στα μαλλιά: Δείτε πώς θα την αποφύγετε

Για να μη χρειάζεται να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε τρεις και λίγο, πάρτε προληπτικά μέτρα.

Δείτε ποιες είναι οι συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να κρατήσετε τις άκρες σας υγιείς και όμορφες.

1. Μη χρησιμοποιείτε πιστολάκι όταν τα μαλλιά είναι «απροστάτευτα»

Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα στην αγορά που δημιουργούν μια «ασπίδα» ενάντια στη θερμότητα. Προτιμήστε ένα προϊόν που δεν περιέχει σιλικόνη ή έλαια, για να μη «βαραίνουν» τα μαλλιά.

2. Μην πιάνετε τα μαλλιά σας όταν είναι ακόμη βρεγμένα

Τα μαλλιά «μαζεύουν» όσο στεγνώνουν. Εάν τα τραβήξετε προς τα πίσω και τα δέσετε όσο είναι ακόμη βρεγμένα, η τρίχα φθείρεται και είναι πολύ πιο πιθανό να σπάσει είτε στη μέση είτε στην άκρη της.

3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό για τα μαλλιά

Το δέρμα και τα μαλλιά αποτελούνται από τις ίδιες πρωτεΐνες. Όπως λοιπόν χρησιμοποιούμε αντηλιακό για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα μαλλιά μας.

4. Μην κάνετε αυστηρή δίαιτα

Εάν στερείστε το φαγητό, πιθανότατα στερείστε και αρκετά πολύτιμα συστατικά απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών. Αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να γίνονται πιο αδύναμα, να φθείρονται ευκολότερα και να μακραίνουν με πιο αργό ρυθμό. Μια ισορροπημένη διατροφή που δεν αποκλείει καμία διατροφική ομάδα είναι το ιδανικό πλάνο για να παραμείνετε υγιείς εσωτερικά και εξωτερικά!

Διαβάστε επίσης:

Μια θαυματουργή μάσκα ελιάς για μαλλιά ξηρά που σπάνε
Πιο υγιή και δυνατά μαλλιά σε 4 βήματα
Το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν: Μύθος ή αλήθεια;