ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου είναι μια ευαίσθητη διαδικασία, που όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και κατ' επέκταση στην καλή μας ψυχολογία.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου

Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στο εμπόριο που φροντίζουν και καθαρίζουν την επιδερμίδα του προσώπου, αλλά αν θέλετε να μειώσετε το κόστος και να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα ενός καθαριστικού προσώπου, δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας.

Δείτε τρεις βασικές συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά προσώπου:

Καθαρισμός προσώπου με καρυδέλαιο

101-natural-skin-cleansers-coconut-oil-sl

Χωρίς να απογυμνώνει το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια, το λάδι καρύδας μπορεί να εξαλείψει κάθε "λιπαρή αντανάκλαση" που εμφανίζεται συνήθως στο τέλος της ημέρας. Χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, όταν το εφαρμόζετε στο δέρμα σας, το λάδι καρύδας μειώνει την υγρασία που χάνεται μέσα από τους πόρους σας, αφήνοντας το δέρμα υγιές και απαλό.

Κάντε απαλό μασάζ με λίγη ποσότητα καρυδέλαιου στο πρόσωπό σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, απλώστε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας για να ανοίξει τους πόρους σας. Περιμένετε περίπου 15-30 δευτερόλεπτα, προτού αφαιρέστε το λάδι με απαλές κινήσεις με ένα σφουγγαράκι.

Καθαρισμός προσώπου με μηλόξυδο

102-natural-skin-cleansers-apple-cider-vinegar-sl

Το μηλόξυδο συμβάλλει στην αποκατάσταση των επιπέδων του pH του δέρματός σας για να σας βοηθήσει να απαλύνετε τα συμπτώματα εξάρσεων της ακμής, να μειώσετε τους φραγμένους πόρους και να προστατεύσετε το δέρμα από το να γίνει πάρα πολύ ξηρό ή πάρα πολύ λιπαρό. Το ρΗ του μηλόξυδου είναι περίπου 5,5 και είναι πολύ κοντά στο ιδανικό ρΗ του ανθρώπινου δέρματος.

Ανακατέψτε 1 μέρος μηλόξυδου με 2 μέρη νερού και ανακινήστε καλά. Απλώστε το διάλυμα σε καθαρό πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι. Μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, βάλτε τη συνήθη καθημερινή ενυδατική κρέμα σας.

Καθαρισμός προσώπου με μέλι και λεμόνι

103-natural-skin-cleansers-honey-lemon-sl

Το μέλι και το λεμόνι μαζί είναι ένα φυσικό ενυδατικό και αντισηπτικό μείγμα, τέλειο για την χαλάρωση και τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Το κιτρικό οξύ του λεμονιού σκοτώνει την ακμή που προκαλούν τα βακτηρίδια, ενώ τα ένζυμα στα εσπεριδοειδή βοηθούν να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριακό και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία προλαμβάνουν την ακμή και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας σας.

Αναμίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού. Ζεστάνετέ το ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κατόπιν απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το μείγμα μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Διαβάστε επίσης:

Αποσμητικό: Επιλέγετε το σωστό όταν...

Αποτρίχωση στο πρόσωπο: Τρεις εύκολοι και ανώδυνοι τρόποι

Πιστολάκι: Οι 4 κινήσεις που καταστρέφουν τα μαλλιά

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν... σπυράκια