Πώς θα πετύχουμε καθημερινό, υγιεινό καθαρισμό για σώμα, χέρια και πρόσωπο

Αγωνιώντας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη καθαριότητα, καταφεύγουμε συχνά σε «εύκολες» λύσεις που όμως δεν είναι πάντα οι κατάλληλες και αυτό γίνεται σαφές μόνο όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Προϊόντα που έχουν αντισηπτική δράση μπορεί να προκαλούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα και η συχνή χρήση τους να προκαλέσει προβλήματα ξηρότητας, ερυθρότητας ή ακόμα και βαθύτερων και πιο έντονων συμπτωμάτων.

Επομένως, πρώτο μας μέλημα είναι μεν ο εις βάθος καθαρισμός σώματος, χεριών και προσώπου, ώστε να επιτύχουμε την προσωπική υγιεινή που επιθυμούμε. Είναι όμως εξαιρετικής σπουδαιότητας και το γεγονός πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τη σωστή περιποίηση του σώματός μας με προϊόντα καταπραϋντικά, με ήπια δράση, τα οποία προάγουν την ισορροπία της επιδερμίδας και παράλληλα σέβονται τον επιδερμικό φραγμό. Επιδερμικός φραγμός είναι το φυσικό «τείχος» που σχηματίζει η τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας, η κερατίνη και το οποίο εμποδίζει τη διείσδυση επικίνδυνων αλλεργιογόνων και βακτηριδίων στον οργανισμό μας, ενώ συγχρόνως αποτρέπει την εξάτμιση των φυσικών αποθεμάτων νερού του σώματός μας. Συνήθως ο επιδερμικός φραγμός καταπονείται από προϊόντα που χρησιμοποιούμε για καθαριότητα και απολύμανση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα από εκείνο που είχαμε πριν τη χρήση τέτοιων προϊόντων.

Η σειρά Pharmasept Hygienic, που διαθέτει προϊόντα για όλη την οικογένεια, εγγυάται τον καθημερινό μας υγιεινό καθαρισμό και τη φροντίδα για όλο το σώμα και το πρόσωπο. Πρόκειται για προϊόντα που είναι σχεδιασμένα βάσει υψηλών προδιαγραφών, με επιλεγμένες πρώτες ύλες και απαλά φυτικά εκχυλίσματα που προσφέρουν εις βάθος καθαριότητα και ενισχύουν την ισορροπία της επιδερμίδας και τον επιδερμικό φραγμό. Επιπλέον, το πατενταρισµένο σύστημα καθαρισμού της Pharmasept, προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένη αποσμητική δράση για καθαρή εφίδρωση και υγιεινό καθαρισμό της επιδερμίδας, παρέχοντας αίσθηση απαλότητας, φρεσκάδας και ενυδάτωσης. Βασίζεται εξάλλου και στη φυσική ουσία βιζαβολόλη, που προέρχεται από το αιθέριο έλαιο του χαμομηλιού και είναι πλούσια σε πανθενόλη με καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και μαλακτικές ιδιότητες.

Υγιεινή της επιδερμίδας

Για τον υγιεινό καθαρισμό της επιδερμίδας επιλέγουμε το Hygienic Shower, το αφρόλουτρο καθημερινής χρήσης για όλη την οικογένεια. Είναι ιδανικό για υγιεινό καθαρισμό καθώς διαθέτει ήπια αντισηπτική δράση και είναι κατάλληλο τόσο για το σώμα και το πρόσωπο όσο και για την ευαίσθητη περιοχή. Η καθαριστική, αποσμητική και ήπια αντισηπτική του δράση εξασφαλίζεται από το πατενταρισμένο σύστημα απόσμησης της Pharmasept και τη φυσική βιζαβολόλη, ενώ η ενυδατική και μαλακτική του δράση από τις πρωτεΐνες σιταριού και την προβιταμίνη Β5 που περιέχει. Τα φυτικά του εκχυλίσματα, από aloe vera, καλέντουλα και αλλαντοΐνη, σέβονται τη φυσιολογική ισορροπία της επιδερμίδας και προσδίδουν ήπια καταπραϋντική δράση στο αφρόλουτρο. Με τη χρήση του κερδίζουμε 24ωρη φρεσκάδα και φυσιολογική ισορροπία της επιδερμίδας μας, αφού το pH 5.5 που διαθέτει, χωρίς αλκάλια και σαπούνι, μας την εξασφαλίζει. Το γεγονός ότι βρίσκουμε το Hygienic Shower σε πρακτική συσκευασία του ενός λίτρου, με δοσομετρική αντλία, είναι ένα ακόμα αβαντάζ για την επιλογή του.

ntous

Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η απαραίτητη ενυδάτωση της επιδερμίδας μας επιτυγχάνεται με το Hygienic Extra Calm Lotion, το απαλό γαλάκτωμα για το σώμα και το πρόσωπο, που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ακόμα και σε περιπτώσεις που αισθανόμαστε το δέρμα μας ξηρό και παρουσιάζει αίσθημα κνησμού, το γαλάκτωμα αυτό θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε άμεσα καλύτερα. Αυτό γιατί τα φυτικά του εκχυλίσματα συμβάλλουν στην ισορροπία της επιδερμίδας και στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, με ήπια καταπραϋντική δράση (b-Glucan, OGT, Aloe Vera) ταυτόχρονα με την ενυδατική και απαλυντική που ενισχύεται από το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη Ε και τα βιομιμητικά φωσφολιπίδια από καρδαμέλαιο που περιέχει. Φυσικά και το γαλάκτωμα αυτό έχει ήπια αντισηπτική δράση, που προκύπτει από τη φυσική βιζαβολόλη, είναι silicones free και επίσης διατίθεται σε πρακτική συσκευασία με αντλία.

Προστασία των χεριών

Τα χέρια μας ειδικά, επειδή τα πλένουμε σχολαστικά, συχνά και χρησιμοποιώντας προϊόντα με αντισηπτική δράση, ταλαιπωρούνται καθημερινά. Ακόμα και το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ενώ η ίδια η καθημερινότητα επιβαρύνει την επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή. Η Hygienic Hand Care Intensive Cream, μια κρέμα με συστατικά επανορθωτικής και ενυδατικής δράσης που προορίζεται ειδικά για σκληρά, σκασμένα και αφυδατωμένα χέρια, έχει τη λύση στο πρόβλημά μας. Προσφέρει εντατική φροντίδα και ενυδατική δράση, καθώς περιέχει ουρία 10% και υαλουρονικό οξύ, ήπια απολεπιστική δράση και απαλότητα, χάρις στα οξέα φρούτων, αλλά και ήπια καταπραϋντική δράση, καθώς είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα καλέντουλας, βιταμίνη Ε και aloe vera. Πολύ σύντομα μετά τη χρήση της, έχουμε και πάλι χέρια με βελούδινη επιδερμίδα.

heria

Τρία προϊόντα της Pharmasept, μιας εταιρίας τα προϊόντα της οποίας παρασκευάζονται στην Ελλάδα, από τη σειρά Hygienic, που μας εξασφαλίζουν υγιεινό καθαρισμό, φροντίδα της επιδερμίδας και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, άμεσα και δυναμικά.