ΟΜΟΡΦΙΑ

Τελικά η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια για την πιθανώς αρνητική επίδραση που έχει η απολαυστική σοκολάτα στην όψη της επιδερμίδας μας.

Τελικά η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;

Υπάρχει τελικά κάποια δόση αλήθειας πίσω από το μύθο;

Γάλλοι ερευνητές από το Νοσοκομείο Henri Mondor αναζήτησαν την πιθανή σχέση ανάμεσα στα σπυράκια και την κατανάλωση σοκολάτας σε μια ομάδα εφήβων.

Αν και εντόπισαν μια συσχέτιση μεταξύ των δύο, τα συμπεράσματά τους δε φάνηκε να είναι οριστικά. Κι αυτό γιατί συνυπολόγισαν την κατανάλωση και άλλων γλυκών πέραν της σοκολάτας και παράλληλα δεν έλαβαν υπ' όψιν πολλές άλλες μεταβλητές που αφορούσαν στις καθημερινές συνήθειες των συμμετεχόντων και θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην εκδήλωση της ακμής.

Θα πρέπει αν σημειωθεί πως τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δεν έχουν υποδείξει ότι η σοκολάτα αποτελεί αιτία της ακμής, αλλά ότι μπορεί να επιδεινώσει τις κρίσεις ακμής λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη.

Άλλωστε όλες οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά κ.α.) αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και κατ' επέκταση μπορεί να πυροδοτήσουν στην εμφάνιση εξανθημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις καλές συνήθειες που σας προκαλούν σπυράκια!
Καταπολεμήστε τα σπυράκια με ξύδι
Σπυράκια στον ποπό: 4 τρόποι να απαλλαγείτε