ΟΜΟΡΦΙΑ

Μήπως τα καλλυντικά σας περιέχουν… δηλητήρια;

Όταν απλώνετε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας ή το ρουζ στα μάγουλά σας, σκέφτεστε ποτέ τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα προϊόντα αυτά στην υγεία σας;

Μήπως τα καλλυντικά σας περιέχουν… δηλητήρια;

Αν όχι, κακώς!

Η γκουρού της ομορφιάς Rose-Marie Swift μιλά έξω από τα δόντια για τις πιθανές βλάβες στο ανοσοποιητικό μας, τις μολύνσεις από μύκητες ή ακόμη και τις κρίσεις πανικού που μπορεί να προκαλέσουν τα δηλητήρια τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά για να καλλωπίσουμε το πρόσωπο και το σώμα μας.

Όπως προσέχουμε ποιες τροφές βάζουμε στο πιάτο μας έτσι θα πρέπει να προσέχουμε ποια προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας, υποστηρίζει η διάσημη make-up artist, η οποία συνεργάζεται με καλλονές celebrities όπως η Miranda Kerr.

kerr

To μάντρα της Swift είναι το εξής: Το δέρμα είναι ο καθρέφτης του οργανισμού μας. Στηρίζει μάλιστα τον ισχυρισμό της με προσωπικές της εμπειρίες. Δηλώνει πως έχει δοκιμάσει δεκάδες διαφορετικά προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά, όμως με τα χρόνια άρχισε να χάνει τα μαλλιά της και τη μνήμη της! Εκδήλωνε κρίσεις πανικού και κρίσεις άγχους και οι ορμόνες της είχαν αποσυντονιστεί πλήρως. Αρρώσταινε όλο και συχνότερα και είχε γίνει πιο αδύναμη από ποτέ, ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα στον ύπνο, γράφει η Swift στην ιστοσελίδα της.

Επίσης, εκδήλωνε συχνά καντιντίαση, δηλαδή λοίμωξη από μύκητα, σε ολόκληρο το σώμα της. Για πολλά χρόνια, οι γιατροί που επισκεπτόταν της έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα, μέχρι που μια μέρα κατέληξε στο νοσοκομείο με το ανοσοποιητικό της πλήρως εξασθενημένο.

Τελικά αποφάσισε να κάνει εξετάσεις ώστε να διαπιστώσει την ακριβή αιτία των προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Έμεινε εμβρόντητη όταν ένας από τους γιατρούς τη ρώτησε αν εργάζεται στη βιομηχανία των καλλυντικών. Δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ μπορεί να της προκαλούσαν τόσο σοβαρές και έντονες ενοχλήσεις.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε στον οργανισμό της τεράστιες ποσότητες βαρέων μετάλλων (μόλυβδο, κάδμιο, αλουμίνιο, βάριο και υδράργυρο) και τοξικές ουσίες, όπως παρασιτοκτόνα.

Αφού έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή και τις καθημερινές της συνήθειες, η Swift δημιούργησε την ιστοσελίδα Beautytruth.com, η οποία είναι αφιερωμένη στη χρήση χημικών ουσιών στα καλλυντικά.

Η Swift έχει γίνει πλέον υπέρμαχος των φυσικών προϊόντων ομορφιάς και προσπαθεί να ενημερώνει τις γυναίκες για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβουν οι χημικές ουσίες στα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς.

Διαβάστε επίσης:

Καλλυντικά: Οι ουσίες που πρέπει να αποφεύγετε
Δείτε πόσα μικρόβια κρύβονται στα καλλυντικά σας
Οι ΗΠΑ ζητούν ανάκληση καλλυντικών με πλαστικά μικροσφαιρίδια
Τι είναι τα parabens σε λοσιόν και σαμπουάν
Ποια καλλυντικά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο