ΟΜΟΡΦΙΑ

Παρωνυχίδες: Αντιμετωπίστε τις γρήγορα και φυσικά

Η ξηρότητα των χεριών και η έλλειψη περιποίησης έχουν συχνά ως αποτέλεσμα τη δημιουργία παρωνυχίδων.

Παρωνυχίδες: Αντιμετωπίστε τις γρήγορα και φυσικά

Πέρα από αντιαισθητικές, οι παρωνυχίδες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία, καθώς αν τις τραβήξετε, προκαλούν πόνο, ερεθισμό, ακόμη μόλυνση.

Τι πρέπει να κάνετε:

-Επειδή οι παρωνυχίδες δημιουργούνται λόγω της ξηρότητας, φροντίστε τα χέρια και τα νύχια σας να είναι πάντα καλά ενυδατωμένα.

-Μην τραβάτε ποτέ τις παρωνυχίδες. Το πιθανότερο είναι ότι θα ματώσετε το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο και μέχρι να επουλωθεί το τραύμα, θα σας τσούζει, θα πονάει, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος της μόλυνσης από κάποιο μικρόβιο.

-Κάνετε όσο συχνά μπορείτε μανικιούρ.

-Κόβετε τα νύχια σας με τον σωστό τρόπο:
Μην κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά. Χρησιμοποιήστε την άκρη του δακτύλου ως οδηγό για το κατάλληλο μήκος νυχιών. Το νύχι δεν πρέπει να είναι πιο μέσα από την άκρη του δακτύλου, ακόμη και εάν υπάρχει ελεύθερο άκρο νυχιού. Τα νύχια και οι άκρες τους πρέπει να κόβονται σε ευθεία και όχι κυκλικά. Χρησιμοποιήστε λίμα νυχιών για να ομαλοποιήσετε τις γωνίες των νυχιών χωρίς να τις κόψετε. Εάν αδυνατείτε να κόψετε τα νύχια σας μόνοι σας, αναζητήστε βοήθεια.

-Κάντε μασάζ με baby oil
Βουτήξτε τα νύχια σας σε ένα μπολ με λίγο baby oil και στη συνέχεια κάντε μασάζ. Αφήστε το λάδι να απορροφηθεί από την επιδερμίδα ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια και οι παρανυχίδες για 5 λεπτά και στη συνέχεια σπρώξτε τα προς τα πίσω με ένα καθαρό ξυλάκι.

Διαβάστε επίσης:

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Πόσο ασφαλές είναι;

Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα νύχια σας