ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποτρίχωση με λέιζερ: Από ποια ηλικία μπορείτε να την εφαρμόσετε

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

Αποτρίχωση με λέιζερ: Από ποια ηλικία μπορείτε να την εφαρμόσετε

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για ασφαλή μέθοδο, μόνο όμως όταν εφαρμόζεται από γιατρούς σε ιατρικό εξειδικευμένο κέντρο.

Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να εφαρμοσθεί από την ηλικία των 16 ετών εάν πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα τριχοφυΐας. Διαφορετικά, συνιστάται να αρχίζει από την ηλικία των 18 ετών.

Το λέιζερ στέλνει ενέργεια στους ιστούς, η οποία απορροφάται επιδερμικά από στοιχεία που έχουν σκούρο χρώμα (δηλαδή από τις μαύρες ή καστανές τρίχες). Τόσο ο θύλακος όσο και το στέλεχος της τρίχας καταστρέφονται.

Ιδανικές υποψήφιες για λέιζερ είναι γενικά οι σκούρες επιδερμίδες. Η μέθοδος είναι ανώδυνη. Η περιοχή θα πρέπει να προστατευθεί από τον ήλιο για τέσσερις έως πέντε ημέρες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί κανείς στη μέθοδο είναι να έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το μαύρισμα στο δέρμα.

Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι περισσότερο μόνιμο σε σχέση με άλλες μεθόδους. Στην περίπτωση των ποδιών υπάρχει το μειονέκτημα ότι οι τρίχες είναι περισσότερες και λιγότερο σκουρόχρωμες από ό,τι στο μπικίνι ή τις μασχάλες.

Για αυτό, η θεραπεία διαρκεί περισσότερη ώρα, συνήθως από 45 λεπτά έως μία ώρα. Χρειάζονται τρεις έως πέντε συνεδρίες σε μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης:

Κάνετε ολική αποτρίχωση στο μπικίνι; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Αποτρίχωση με κλωστή: Πώς γίνεται και ποια είναι τα οφέλη της