ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι αποκαλύπτει το χαμόγελο για την προσωπικότητα

Εάν θέλετε ναεπιτύχετε στη δουλειά και τις σχέσεις σας, ίσως το μυστικό βρίσκεται στοχαμόγελό σας.

Τι αποκαλύπτει το χαμόγελο για την προσωπικότητα

Εάν θέλετε ναεπιτύχετε στη δουλειά και τις σχέσεις σας, ίσως το μυστικό βρίσκεται στοχαμόγελό σας.

Ένα όμορφο και αυθεντικόχαμόγελο δεν ασκεί μόνο γοητεία. Δείχνει επίσης το χαρακτήρα μας και παροτρύνειτους άλλους να μας γνωρίσουν καλύτερα.

Όταν κάποιοςχαμογελά, φαίνεται πως θέλει να ανοιχτεί και να δώσει ένα κομμάτι του εαυτούτου. Το χαμόγελο επηρεάζει την καριέρα, την κοινωνική ζωή και τις προσωπικέςσχέσεις.

Αξίζει λοιπόν ναμάθουμε τι αποκαλύπτει το χαμόγελό μας και πώς εμείς να ερμηνεύουμε το χαμόγελοπου εισπράττουμε.

Τα μάτια μάς προδίδουν

Χαμογελάμε για πολλούςλόγους, όπως νευρικότητα, αμηχανία ή πονηριά. Συνήθως τα μάτια μας είναι αυτά πουπροδίδουν την πραγματική μας διάθεση.

Οι μύες γύρω απότα μάτια είναι πιο… ειλικρινείς από το ίδιο το χαμόγελό μας. Όταν χαμογελάμεαπό χαρά, τα μάγουλα ανασηκώνονται και το δέρμα γύρω από τα μάτια σουφρώνει. Μπορούμελοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε ένα χαμόγελο όταν κοιτάμε στα μάτια έναν άνθρωπο.

Το χαμόγελο της επιτυχίας

Ένα χαμόγελοαποπνέει σιγουριά και επαγγελματισμό. Τα άτομα με θετική στάση είναι γενικώςπιο ανοιχτά και ευέλικτα. Παράλληλα, ανταποκρίνονται καλύτερα στις προκλήσεις σεσύγκριση με τα άτομα που απομονώνονται και «τσιγκουνεύονται» ένα χαμόγελο.

Μελέτη πουπραγματοποιήθηκε σε μια ομάδα γυναικών αποδεικνύει τα οφέλη του χαμόγελου στημετέπειτα ζωή. Οι γυναίκες που έμοιαζαν πραγματικά χαρούμενες στις εφηβικές τουςφωτογραφίες είχαν αργότερα έναν ευτυχισμένο γάμο και εξέφρασαν ικανοποίηση γιατη ζωή τους.

Στο πλαίσιο της ίδιαςμελέτης, ζητήθηκε από αγνώστους να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες και ναεκφράσουν τη γνώμη τους για τις γυναίκες. Όσες χαμογελούσαν στη φωτογραφίαέμοιαζαν πιο θετικές και ικανές.

Χαμογελάστε, κάνει καλό

Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι;Απλώς χαμογελάστε! Μπορεί να ακούγεται παράλογο, όμως το χαμόγελομπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.

Μπορούμε ναεκπαιδεύσουμε τους μύες του προσώπου ώστε να κάνουμε συγκεκριμένες γκριμάτσες. Οιψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι η πρακτική αυτή επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Μεάλλα λόγια, όταν χαμογελάμε η διάθεσή μας αυτόματα καλυτερεύει.

Όταν οι ερευνητέςδοκίμασαν στην πράξη αυτή τη θεωρία στο πλαίσιο πειράματος, ανακάλυψαν ότι οεγκέφαλος επηρεάζεται από τη μυϊκή λειτουργία και προκαλούνται θετικάσυναισθήματα.

Ένα λοιπόν χαμόγελοαρκεί για να μας φτιάξει τη μέρα και να σκορπίσουμε χαρά στους γύρω μας.