ΟΜΟΡΦΙΑ

Έρευνα: Ποια γένια προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες;

Αν είστε από τους άνδρες που δίνουν μεγάλη σημασία στηνπεριποίηση των γενιών του προσώπου κάνετε πάρα πολύ καλά!

Έρευνα: Ποια γένια προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες;

Αν είστε από τους άνδρες που δίνουν μεγάλη σημασία στηνπεριποίηση των γενιών του προσώπου κάνετε πάρα πολύ καλά!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίαςθέλησαν να εξετάσουν πότε τα ανδρικά γένια είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκεςκαι πώς αυτά επηρεάζουν την εικόνα μας γενικά στις κοινωνικές συναναστροφέςμας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Evolution and Human Behavior", οι ερευνητές φωτογράφισαν 10άνδρες σε τέσσερα στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια 5ημερών, γένια 10 ημερών και πλήρες μούσι.

Στη συνέχεια, ζήτησαν από 351 γυναίκες και 177 άνδρες να βαθμολογήσουντις εικόνες με βάση την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα, την υγεία και τηνικανότητα ανατροφής παιδιών.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι τα γένια 10 ημερών είναιπιο ελκυστικά για τις γυναίκες από ό,τι το φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ή το μακρύμούσι.

Την ίδια ώρα, από τις απαντήσεις προέκυψε ότι τα πυκνά γένιαπροσδίδουν στάτους και σεβασμό στον άνδρα.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, το πλήρες μούσικέρδισε υψηλότερη βαθμολογία ως προς την υγεία και την ικανότητα ανατροφήςπαιδιών.

Επιπλέον, το μακρύ μούσι αναδείχθηκε ως το πιο αρρενωπό,παρόλο που δεν ήταν και το πιο ελκυστικό.

«Οι βαθμολογίες ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικάμε την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου», αναφέρουν οι ερευνητές, εξηγώντας,μάλιστα, ότι το μακρύ μούσι κρίθηκε ακόμα πιο αρρενωπό για τις γυναίκες, πουβρίσκονταν στη γόνιμη φάση του κύκλου τους.

Γιατί, όμως, τα γένια των 10 ημερών φαίνονται πιο ελκυστικάαπό το ελαφρώς αξύριστο λουκ ή το πλήρες μούσι;

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, ίσως υπάρχει ένα όριοπυκνότητας και κατανομής που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου το μούσι ναλειτουργεί ελκυστικά.

Συγκεκριμένα, τα γένια 5 ημερών μοιάζουν περισσότερο με «τριχωτάμπαλώματα»., ενώ το μακρύ μούσι τείνει να σηματοδοτεί κύρος ή ακόμα και επιθετικότητα.

«Οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις των ανθρώπων για τις κοινωνικές και σεξουαλικές ιδιότητες των ανδρών» αναφέρουν, τέλος, οι ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ