ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποκατάσταση φρυδιών: όταν η επιστήμη συναντά την ομορφιά

Τα καλοσχηματισμένα φρύδιασε συνδυασμό με τα μάτια μας αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του προσώπουμας που χαρακτηρίζουν όχι μόνο την εικόνα του προσώπου μας αλλά και ολόκληρητην προσωπικότητά μας. Τα φρύδια είναι αυτά που καθορίζουν την εκφραστικότητατου προσώπου μας και αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.
Αποκατάσταση φρυδιών: όταν η επιστήμη συναντά την ομορφιά

Τα καλοσχηματισμένα φρύδιασε συνδυασμό με τα μάτια μας αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του προσώπουμας που χαρακτηρίζουν όχι μόνο την εικόνα του προσώπου μας αλλά και ολόκληρητην προσωπικότητά μας. Τα φρύδια είναι αυτά που καθορίζουν την εκφραστικότητατου προσώπου μας και αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα τογεγονός ότι τα φρύδια αποτελούν και «σήμα κατατεθέν» για διάσημες ηθοποιούς καιμοντέλα. Ποιος δεν έχει θαυμάσει τα έντονα, συμμετρικά φρύδια της
Cara Delevinge
, που μάλιστα επανέφερε την τάση των bold brows στιςπασαρέλες ή το φυσικό σχήμα φυσικότητα των φρυδιών της Jennifer Lopez; Και φυσικά δενμπορούμε να παραλείψουμε τα κλασσικά μεσογειακά φρύδια του bond girl Τόνιας Σωτηροπούλου!

Μάλιστα, τα φρύδια μαςείναι σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Για τολόγο αυτό, πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και σε συμμετρία τόσο με τα μάτιαμας όσο και με το υπόλοιπο πρόσωπό μας.

Η σύγχρονη ΠλαστικήΧειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση για γεμάτα, καλοσχηματισμένα και νεανικάφρύδια με την πρωτοποριακή τεχνική FUE, ηοποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση φρυδιών όχι απλά για λόγουςαισθητικής αλλά και για ανθρώπους πουπάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, ήθέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα ή ακόμα παρουσιάζουνυπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling ή λόγωηλικίας.

Όπως χαρακτηριστικάαναφέρει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, ΠλαστικόςΧειρουργός, εξειδικευμένος χειρουργός στη μεταμόσχευση μαλλιών, μέλος της ISHRS (Ιnternational Society of Hair Restoration Surgery), και ΕπιστημονικόςΔιευθυντής της ειδικής κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics: «Η τεχνική FUE αποτελεί την καταλληλότερη μέθοδοαποκατάστασης φρυδιών καθώς είναι πρακτικά ανώδυνη, έχει μικρότερο χρόνοαποθεραπείας και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές, όπως η παλαιότερη μέθοδος strip στην οποία αφαιρείται λωρίδα δέρματος. Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζεισταδιακά μετά από μερικές εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σεπερίπου 12 μήνες. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι απόλυτα φυσικά επιτρέπονταςτην τοποθέτηση νέων, υγιών, μόνιμων τριχών με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσηςόπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών.»

Πως πραγματοποιείται η αποκατάσταση φρυδιών μετην τεχνική FUE;

Στην τεχνική FUE χρησιμοποιούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια που λαμβάνονται από μιαεπιλεγμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, η οποία ονομάζεται δότρια περιοχή.Συνήθως επιλέγεται μια περιοχή που φέρει μεγάλο αριθμό μονών και λεπτών τριχοθυλακίων,προκειμένου οι τρίχες μεγαλώνοντας να μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με τις φυσιολογικέςτρίχες των φρυδιών και για την εξαγωγή τους χρησιμοποιούνται εργαλεία πολύμικρής διαμέτρου.

Η τοποθέτηση του κάθετριχοθυλακίου υπό τη σωστή γωνία είναι μεγίστης σημασίας στη μεταμόσχευσηφρυδιών καθώς καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία τουπλαστικού χειρουργού που θα την πραγματοποιήσει καθώς απαιτείται μεγάληακρίβεια στη γωνία τοποθέτησης για να μεγαλώσουν οι τρίχες με τη σωστή φορά.Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν 1-2 συνεδρίες για να επιτευχθείτο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Eίναιεπώδυνη η διαδικασία; Πότε θα δω αποτελέσματα;

Η διαδικασία επιτελείταιυπό τοπική αναισθησία οπότε είναι αρκετά καλά ανεκτή και μετά το πέρας της τοάτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματαείναι πολύ φυσικά και αρχίζουν να φαίνονται μετά από μερικές εβδομάδες ενώ τοτελικό αποτέλεσμα μπορεί να αξιολογηθεί πλήρως στον ένα χρόνο. Οι τρίχες που θαβγουν θα είναι μόνιμες και απόλυτα υγιείς ενώ μπορεί να μεγαλώνουν μεγρηγορότερους ρυθμούς και να χρειάζονται κούρεμα καθώς προέρχονται από τοτριχωτό της κεφαλής.

Advanced Hair Clinics, Cosmetic Derma Medicine Medical Group, Βας. Σοφίας & Βεντήρη 5, Αθήνα, τηλ. 210 6980451