ΟΜΟΡΦΙΑ

Χαμομήλι: Ο φυσικός σύμμαχος της ομορφιάς!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού είναι γνωστές απότην αρχαιότητα.

Χαμομήλι: Ο φυσικός σύμμαχος της ομορφιάς!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού είναι γνωστές απότην αρχαιότητα.

Ο Ιπποκράτης το θεωρούσε ιδανικό για την αντιμετώπιση πολλώνπαθήσεων, ενώ, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το χρησιμοποιούσαν ευρέως για τηναντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.

Το χαμομήλι περιέχει φλαβονοειδή με αντιοξειδωτικέςιδιότητες, τανίνες με αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση και φυτοστερόλες μεαντιρυτιδική και ενυδατική δράση.

Σας παρουσιάζουμε 10 διαφορετικές χρήσεις για το χαμομήλι μεευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα σας:

Για τα πρησμένα μάτια!

Φυλάτε στην κατάψυξη τα χρησιμοποιημένα φακελάκια μεχαμομήλι. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 3 λεπτά και μετά ακουμπήστε ταπάνω στα κλειστά βλέφαρα.

Σύντομα, η τανίνη θα περιορίσει το πρήξιμο.

Για δερματικούς ερεθισμούς!

Τοποθετήστε στην ερεθισμένη επιδερμίδα κομπρέσες χαμομηλιούγια 10 λεπτά. Τα δραστικά συστατικά του θα καταπραΰνουν τον ερεθισμό.

Για το ερεθισμένο πρόσωπο!

Bράστε μία κουταλιά άνθη χαμομηλιού σε 150 ml νερό. Αφήστετα για 15 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε τα. Αφού κρυώσουν, προσθέστε 2σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάντε κομπρέσες στο πρόσωπο για νακαταπραΰνετε την ερεθισμένη επιδερμίδα.

Για καθημερινό ρόφημα!

Ηρεμεί τον οργανισμό, ενώ είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό καιχωνευτικό για το στομάχι. Επίσης, πριν από τον ύπνο, διώχνει το στρες και βοηθάστην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Στο μπάνιο!

Βράστε 1 λίτρο νερό με μια γεμάτη χούφτα χαμομήλι. Σουρώστετο και ρίξτε το στη γεμάτη μπανιέρα. Το μπάνιο θα σας ηρεμήσει από το στρες καιθα καταπραΰνει και πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα.

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ!

Ανακατέψτε 2 κουταλιές φρέσκο γάλα με 2 κουταλιές αφέψημαχαμομηλιού. Bάλτε μικρή ποσότητα σε λίγο βαμβάκι και ξεβάψτε το πρόσωπό σας.Τέλος ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Για τα μαλλιά!

Το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών με χαμομήλι ήταν ιδιαίτεραδιαδεδομένη μέθοδος παλαιότερα. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με τηνέντονη ηλιοφάνεια που επικρατεί, η μέθοδος αυτή θεωρείται ακόμη πολύ αποδοτικήγια τα φυσικά ανοιχτά καστανά ή ξανθά μαλλιά.