ΟΜΟΡΦΙΑ

Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 4 απλά βήματα!

Εάν είστε γυναίκα, τότε σίγουρα το θέμα κυτταρίτιδα σας απασχολεί.Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμακαι τον υποδόριο ιστό.

Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 4 απλά βήματα!

Εάν είστε γυναίκα, τότε σίγουρα το θέμα κυτταρίτιδα σας απασχολεί.Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμακαι τον υποδόριο ιστό.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται στους μηρούς,τους γλουτούς, το στομάχι και την κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση καιτη διόγκωση των λιποκυψελών.

Κύριες αιτίες πρόκλησης της κυτταρίτιδας είναι η καθιστικήζωή, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, η ακατάλληλη διατροφή, τα προβλήματα στηνκυκλοφορία του αίματος, ορμονικές διαταραχές και συχνή κατανάλωση αλκοόλ.

Οι τύποι της κυτταρίτιδας είναι τρεις:

Χαλαρή κυτταρίτιδα: Το δέρμα είναι απαλό και ο φλοιόςπορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσετε.

Οιδηματική κυτταρίτιδα: Η όψη φλοιού πορτοκαλιού στουςμηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή, όταν στέκεστε όρθιοι και στο δέρμαεμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση.

Συμπαγής κυτταρίτιδα: Το δέρμα είναι τραχύ και πονά με τηνπαραμικρή ψηλάφηση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε μια και καλή τημάχη με την κυτταρίτιδα και να μην ανησυχείτε για την όψη της επιδερμίδας:

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας

Η έκθεση στον ήλιο δεν προκαλεί μόνο γήρανση της επιδερμίδας, αλλά προκαλεί και τηνεμφάνιση κυτταρίτιδας. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τον ιστό τηςεπιδερμίδας που τη λεπταίνει και τη λειαίνει.

Χάστε τα περιττά κιλά

Η μείωση του βάρους θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση τηςκυτταρίτιδας. Περιορίστε το αλάτι και πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για νααποτρέψετε την κατακράτηση υγρών. Επίσης φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένηκαι να περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρι.

Κάντε γυμναστική

Προσπαθήστε να ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.Η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σας ναφαίνονται πιο λείοι και αδύνατοι. Σε δύο μήνες θα δείτε σημαντικές διαφορές στοδέρμα σας.

Αξιοποιήστε τα αιθέρια έλαια

Το μασάζ με έλαιασυμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερα το λεμφικόμασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία τουαίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπωδης ιστός.