ΟΜΟΡΦΙΑ

Εσείς πόσων ετών είστε... πραγματικά;

Πολλές φορές αυτό που γράφεται στην ταυτότητά σας ως ηλικίαδεν σας αντιπροσωπεύει; Συχνά η βιολογική ηλικία δεν είναι σύμφωνη με τηχρονολογική. Κάθε όργανο και σύστημα στο σώμα μας έχει τη δική του βιολογικήηλικία. Έτσι, μπορεί κάποιος 35άρης να αντιδρά βιολογικά σαν 60άρης και τοαντίθετο. Πόσων χρόνων αληθινά είστε; 
Εσείς πόσων ετών είστε... πραγματικά;

Πολλές φορές αυτό που γράφεται στην ταυτότητά σας ως ηλικίαδεν σας αντιπροσωπεύει; Συχνά η βιολογική ηλικία δεν είναι σύμφωνη με τηχρονολογική. Κάθε όργανο και σύστημα στο σώμα μας έχει τη δική του βιολογικήηλικία. Έτσι, μπορεί κάποιος 35άρης να αντιδρά βιολογικά σαν 60άρης και τοαντίθετο. Πόσων χρόνων αληθινά είστε;

Πριν αποφασίσετε πως θα μειώσετε τον ρυθμό γήρανσηςσας,αναφέρει ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους ειδικός παθολόγος και επιστημονικόςδιευθυντής της Ορθοβιοτικής Ιατρικής, πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί η βιολογική σας ηλικία σε σύγκριση με τηνΧρονολογική.

Ως βιολογική ηλικία ορίζεται ο εξατομικευμένος ρυθμόςγήρανσης.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εκτιμηθεί η βιολογική ηλικίαείναι η μέτρηση του μήκους των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ και της δραστικότητας του ενζύμου τελομεράση που εμποδίζει τηνμείωση η ανακάλυψη βραβεύθηκε με τοβραβείο Nobel 2010.

Σημαντικά συμβάλει στην καλή κατάσταση της υγείας και τηναποφυγή εκφυλιστικών παθήσεων πουσυνδέονται με την διαδικασία γήρανσης όπως Alzheimer, Parkinson, καρδιαγγειακάεπεισόδια είναι και εκτίμηση του.

Πρωτεοσώμα (proteasome) η ανακάλυψη του μηχανισμού πουαποβάλλονται οι άχρηστες κατεστραμμένες πρωτεΐνες εμποδίζοντας την συσσώρευση του στο κύτταρα οδήγησε επίσηςστην βράβευση με Nobel τους επιστήμονες απο το Ισραήλ που τον περιέγραψαν .Έχουν βρεθεί φυσικές ουσίες που ενεργοποιούν αυτόν το ενδοκυττάριο ενζυμο.Είναι γεγονός ότι πλέον μπορούμε με μία απλή αιματολογική εξέταση να έχουμεαυτές τις πληροφορίες που άλλοτε φάνταζαν σαν έργο επιστημονικής φαντασίας.

Ας δούμε στην συνέχεια μερικές “έξυπνες” εξετάσεις πουφαίνεται οτι μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά και να μας βοηθήσουν ναγεράσουμε υγιείς :

FRAS 4

Το οξειδωτικό stress είναι ένα είδος χημικού stress λόγω τηςαυξημένης παρουσίας οξειδωτικών ριζών. Τα αίτια δύνανται να εδράζονται είτεεντός, είτε εκτός του οργανισμού και μπορεί να είναι φυσικοί παράγοντες (πχτονίζουσα ακτινοβολία), χημικές ουσίες (τροφές, φάρμακα), λοιμογόνοι παράγοντες(ιοί, βακτήρια) ή ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.)

Η εξέταση FRAS4 μετράει το οξειδωτικό stress γρήγορα καιανώδυνα. Με μία βελόνα ο ειδικός ιατρός παίρνει μια σταγόνα αίμα απο τοδάχτυλο, διαδικασία που διαρκεί ένα δευτερόλεπτο, και τα αποτελέσματα τα έχουμε μέσα σταεπόμενα δύο λεπτά.

Collagenoson:

Το μοναδικό στην Ελλάδα, πρωτότυπο μηχάνημα εξειδικευμένωνυπερήχων εκτιμά το πάχος του κολλαγόνου του δέρματος με ακρίβεια, ανώδυνα καιάμεσα. Η λέπτυνση του κολλαγόνου του δέρματος προκαλεί πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων.Η μέτρησή του παίζει αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπευτικήαντιμετώπιση.

Μετά τα 30 η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κατά 1-1,5% τοχρόνο και αυτό έχει εμφανείς συνέπειες, ειδικά στο δέρμα. Συνέπεια της έλλειψηςκολλαγόνου είναι συχνά η κούραση, οι πόνοι και μια γενικότερη μείωση τηςφυσικής απόδοσης. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίζετε τα όρια του κολλαγόνου σας καινα μπείτε σε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αυτού.

AGE reader:

Πρόκειται για την αναίμακτη μέτρηση της γλυκοζυλίωσης τωνπρωτεινών (καραμελοποίηση) που είναι ο πιο αναγνωρισμένος δείκτης γήρανσης. Ηγλυκοζυλίωση:

•έχει επιπτώσεις στα αγγεία (αρτηριοσκλήρυνση),

•αλλοιώνει την ποιότητα του δέρματος,

•προκαλεί καταρράκτη

•είναι υπεύθυνη για τις ηλικιακές κηλίδες κ.α.

Bioclip:

Τόσο η ηλικία, όσο και διάφορα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, ηυπέρταση, η νεφρική δυσλειτουργία συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακήςακαμψίας της αορτής και των μεγάλων αρτηριών. Αυτό όμως αποτελεί ένα από τακυριότερα αίτια των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το bioclip μέσω υπερύθρων μπορεί να ανιχνεύσει το σφυγμικόκύμα, υπολογίζοντας τελικά το δείκτη ακαμψίας και το δείκτη ανάκλασης. Οτελευταίος αποδίδει τον αγγειακό τόνο, την αγγειοσύσπαση ή αγγειοδιαστολήδηλαδή, βάσει των οποίων τροφοδοτούνται οι αρτηρίες. Τελικά, με τη βοήθειασυγκεκριμένου λογισμικού είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την ηλικία των αγγείωνμας.

Πλήρης Απεικόνιση Σώματος με Ψηφιακή Υπέρυθρη ΘερμικήΑπεικόνιση (DITI)

Το σύστημα DITI ανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία για ναεκτιμήσει τη φυσιολογική δραστηριότητα στο σώμα σας. Αυτή η κλινική εξέτασηυποστηρίζεται από 30 χρόνια έρευνας και πάνω από 8.000 δημοσιευμένες ιατρικέςμελέτες. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, δεν απαιτεί φυσική επαφή ήκατάποση υγρών και είναι 100% ασφαλής χωρίς ακτινοβολία και εγκεκριμένη απ’ τηΔιεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α ‘Διακρίνει’ τις φλεγμονές, τιςνευρικές κι αγγειακές αλλαγές που είναι αδιόρατες στις ακτινογραφίες και τιςμαγνητικές τομογραφίες.

Νέα επαναστατική μέθοδος- Oligoscan είναι μια πολύ πρόσφατηεπαναστατική μέθοδος ψηφιακής φασματομετρίας που εκτιμάει άμεσα και αναίμακτα την βιοδιαθεσιμότητα των όλωνσημαντικών για την υγεία μετάλλων των ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων.