ΟΜΟΡΦΙΑ

Καταπολεμήστε την ακμή με φυσικό τρόπο

Η ακμή οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως ο τύπος του δέρματος, η ευαισθησία απέναντι στις αλλεργίες και η κληρονομική προδιάθεση.

Καταπολεμήστε την ακμή με φυσικό τρόπο

Η ακμή οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως ο τύπος του δέρματος, η ευαισθησία απέναντι στις αλλεργίες και η κληρονομική προδιάθεση.

Ωστόσο, μπορούμε να περιορίσουμε τα ενοχλητικά εξανθήματα εάν φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και προσέχουμε τη διατροφή μας.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ακμής.

1. Συχνή απολέπιση

Ορισμένα προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου ερεθίζουν το δέρμα κι έτσι μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ακμής και να συμβάλουν στην εξάπλωση των βακτηρίων. Μια απαλή κρέμα απολέπισης απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει τους πόρους σε βάθος.

2. Πολλά καρότα

Η βιταμίνη Α που περιέχουν τα καρότα ενισχύει τους προστατευτικούς ιστούς του δέρματος και προλαμβάνει τα ενοχλητικά εξανθήματα. Παράλληλα, η βιταμίνη Α περιορίζει την παραγωγή σμήγματος.

3. Μειωμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών

Μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών ενισχύει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, με αποτέλεσμα την απόφραξη των πόρων της επιδερμίδας.

4. Κιτρινόριζα

Η κιτρινόριζα (ή κουρκουμάς) έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση κι έτσι περιορίζει την ερυθρότητα του δέρματος.

5. Μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης

Η επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα κι έτσι ενεργοποιεί βλαβερές ορμόνες.

6. Συμπληρώματα διατροφής

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων ακμής. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, τα αντιφλεγμονώδη και οι πολύ-βιταμίνες αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στην αντιμετώπιση της ακμής.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε γιατί εμφανίζονται τα σπυράκια (βίντεο)

Εξαφανίστε μία και καλή τα σπυράκια στην πλάτη!

Τα προβιοτικά προλαμβάνουν τα σπυράκια