ΟΜΟΡΦΙΑ

Έχασε τη ζωή της από «αυτοσχέδια» αυξητική στήθους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στην Αργεντινή, καθώς μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της κάνοντας ένεση με βαζελίνη στο στήθος της.

Έχασε τη ζωή της από «αυτοσχέδια» αυξητική στήθους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στην Αργεντινή, καθώς μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της κάνοντας ένεση με βαζελίνη στο στήθος της.

Εκατομμύρια γυναίκες υποβάλλονται κάθε χρόνο στην επίπονη και πανάκριβη αυξητική στήθους προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Αρκετές όμως καταφεύγουν και σε παράδοξες και επικίνδυνες πρακτικές ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η 39χρονη αθλήτρια Sonia Perez Llanzon πλήρωσε αυτό το τίμημα πολύ ακριβά, καθώς έκανε ένεση με βαζελίνη στο στήθος της ως «αυτοσχέδια» αυξητική στήθους.




Η Llanzon εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Lucio Molas στη Σάντα Ρόζα της Αργεντινής, έπειτα από έντονη δύσπνοια. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε τραύματα στο στήθος λόγω των ενέσεων, αν και η ίδια η Llanzon αρχικά υποστήριξε ότι δε γνώριζε από πού προέρχονται. Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε τι είχε κάνει.

Λίγες εβδομάδες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λόγω θανατηφόρου θρόμβου στον πνεύμονα. Ο θρόμβος σχηματίστηκε λόγω της κυκλοφορίας της βαζελίνης στο αίμα, η οποία στη συνέχεια έφτασε στους πνεύμονες, δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου. Το πιστοποιητικό ανέφερε πνευμονική εμβολή ως την αιτία θανάτου.




Ο επικεφαλής της χειρουργικής κλινικής Julio Pla Cardenas δήλωσε πως «το ανθρώπινο σώμα διαθέτει αντισώματα ενάντια σε βακτήρια και ιούς, δε διαθέτει όμως μηχανισμούς ενάντια σε προϊόντα όπως η βαζελίνη».

Ο γιατρός τόνισε ότι έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά χρήσης της βαζελίνης σε ανορθόδοξες πρακτικές, όπως στην περίπτωση ανδρών που χορηγούν το προϊόν στα γεννητικά τους όργανα για να αυξήσουν το μέγεθος του πέους τους.

Η βαζελίνη είναι απόλυτα ασφαλής για τοπική χρήση, όμως μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη εάν φτάσει στους πνεύμονες.

https://www.youtube.com/watch?v=h-yo8ydB3ww