ΟΜΟΡΦΙΑ

Με ή χωρίς μακιγιάζ: Τι προτιμούν οι άνδρες

Ένας ψυχολόγος από την Ουαλία καταρρίπτει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για την αντίληψη της ομορφιάς.

Με ή χωρίς μακιγιάζ: Τι προτιμούν οι άνδρες

Ένας ψυχολόγος από την Ουαλία καταρρίπτει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για την αντίληψη της ομορφιάς.

Η μελέτη του αποκαλύπτει ότι οι άνδρες θεωρούν μια γυναίκα πολύ πιο όμορφη εάν φορά ελάχιστο ή και καθόλου μακιγιάζ.

Ο ψυχολόγος Άλεξ Τζόουνς από το Πανεπιστήμιο Μπανγκόρ υποστηρίζει μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές κρίνουμε λάθος τα υποκειμενικά γούστα του αντίθετου φύλου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφέρει ο Τζόουνς, οι άνδρες προτιμούν έως και κατά 40% λιγότερο μακιγιάζ στις γυναίκες.

Στη μελέτη του, ο Τζόουνς μελέτησε τις «παρεξηγήσεις» που συνοδεύουν την αντίληψη της ομορφιάς και για τα δύο φύλα. Τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευθούν στην επιστημονική επιθεώρηση Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε στη χρήση καλλυντικών και ερωτήθηκαν για το ζήτημα αυτό τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.Αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες φάνηκε να πιστεύουν ότι το πολύ μακιγιάζ θεωρείται σε γενικές γραμμές πιο ελκυστικό, η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε πως δεν το προτιμά και δεν το βρίσκει θελκτικό.

Ο Τζόουνς τονίζει πως «αυτές οι παρανοήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα σώματος και την αυτοεκτίμηση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, όμως δυστυχώς βασίζονται σε λάθος εντυπώσεις».