ΟΜΟΡΦΙΑ

Διαβατήριο για όμορφα μαλλιά: 8 μυστικά από όλον τον κόσμο

Τα συστατικά που χρειάζεστε για να δώσετε λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σας βρίσκονται στην κουζίνα σας!

Διαβατήριο για όμορφα μαλλιά: 8 μυστικά από όλον τον κόσμο

Τα συστατικά που χρειάζεστε για να δώσετε λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σας βρίσκονται στην κουζίνα σας!

Σας αποκαλύπτουμε 7 μυστικά από όλον τον κόσμο για να φροντίσετε εύκολα και οικονομικά τα μαλλιά σας.

1. Αυστραλία: Έλαιο ευκαλύπτου

Το έλαιο ευκαλύπτου διατηρεί την τρίχα υγιή και λαμπερή, ενώ προλαμβάνει την ξηροδερμία και την πιτυρίδα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες στο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε ή να κάνετε απαλό μασάζ με το έλαιο στη βάση της τρίχας κάθε βράδυ. Το έλαιο ευκαλύπτου τρέφει το θύλακα, ενώ καταπραΰνει τη φαγούρα και τη φλεγμονή. Τα φυτικά συστατικά του ελαίου διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι βοηθούν την τρίχα να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Ξεπλύνετε καλά το έλαιο για να αποφύγετε τη λιπαρότητα.

2. Κολομβία: Ασπράδι αυγού και αβοκάντο

Δύο ασπράδια αυγών και μισό αβοκάντο σε πουρέ είναι τα δύο συστατικά που χρειάζεστε για έξτρα απαλά μαλλιά. Αναμειγνύετε τα συστατικά για να φτιάξετε μια υπέροχη μάσκα μαλλιών και εφαρμόζετε για 15 λεπτά. Το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β και Ε, οι οποίες δρουν σε βάθος ώστε να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την τρίχα. Η μάσκα καταπολεμά επίσης το φριζάρισμα και κάνει τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα.

3. Ινδία: Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας χαρίζει στα μαλλιά όγκο και λάμψη. Η ενυδατική του δράση τρέφει την τρίχα κι έτσι διατηρείται λεία και απαλή. Ζεσταίνετε λίγες σταγόνες από το λάδι και κάνετε μασάζ στη βάση της τρίχας μία φορά την εβδομάδα για να αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε. Μπορείτε να αφήσετε το λάδι να δράσει όλο το βράδυ.

4. Ιταλία: Ελαιόλαδο και γιαούρτι

Αυτή η μεσογειακή συνταγή λειτουργεί όπως η κρέμα μαλλιών. Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού τρέφουν την τρίχα, ενώ το ελαιόλαδο, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, διατηρεί υγιή την επιδερμίδα του κεφαλιού. Χρησιμοποιήστε μία κούπα γιαούρτι σε συνδυασμό με μία κουταλιά λάδι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο μπάνιο για πέντε λεπτά.

5. Τζαμάικα: Κάκτος

Ο κάκτος προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας. Το έλαιο του φυτού κρατά τα μαλλιά ενυδατωμένα και λαμπερά. Επίσης, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, προλαμβάνει την τριχόπτωση και χαρίζει απαλότητα. Τα Ω-3 λιπαρά που περιέχει το έλαιο είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών.

6. Ιαπωνία: Έλαιο καμέλιας

Περιέχει βιταμίνες (Α, B, C και Ε) κι έτσι ενυδατώνει την επιδερμίδα του κρανίου και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας.

7. Φιλιππίνες: Αλόη

Το τζελ αλόης προστατεύει τα μαλλιά ενώ χαρίζει μοναδική λάμψη. Ενυδατώνει την τρίχα από τη ρίζα ως τν άκρη, ενώ καταπραΰνει τη φαγούρα και καταπολεμά την ξηρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Έξι μυστικά ομορφιάς και υγείας που «κρύβονται» στην αλόη

Τρικ ομορφιάς με λάδι καρύδας

Μυστικά ομορφιάς με αλόη