ΟΜΟΡΦΙΑ

Ανύψωση ηθικού με λίγο μέικ-απ

Ανύψωση ηθικού με λίγο μέικ-απ
Είναι δυνατόν ένα απλό αξεσουάρ ομορφιάς να βοηθήσει μια γυναίκα να νιώσει καλύτερα για τον εαυτό της και να βελτιωθεί ραγδαία η ψυχική της υγεία; Ένα πείραμα που έκανε γνωστή εταιρεία καλλυντικών ειδών έδειξε ότι αυτό είναι απόλυτα εφικτό. Ή μήπως όχι;...

Είναι δυνατόν ένα απλό αξεσουάρ ομορφιάς να βοηθήσει μια γυναίκα να νιώσει καλύτερα για τον εαυτό της και να βελτιωθεί ραγδαία η ψυχική της υγεία; Ένα πείραμα που έκανε γνωστή εταιρεία καλλυντικών ειδών έδειξε ότι αυτό είναι απόλυτα εφικτό. Ή μήπως όχι;...

Για το πείραμα, η εταιρεία έδωσε ένα νέο προϊόν της σε ομάδα γυναικών, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα. Επρόκειτο για ένα «επίθεμα» με μυστικές καλλυντικές ουσίες, το οποίο μπορούσαν να βάλουν στο πρόσωπό τους, χωρίς να φαίνεται κάτι στο γυμνό μάτι από σχετική απόσταση.

Τις αντιδράσεις τους και απόψεις τους για το νέο αυτό προϊόν, τις κατέγραψαν σε βίντεο στο τέλος κάθε ημέρας.


Την 1η μέρα, όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι δεν ένιωσαν καμία απολύτως διαφορά στην αυτοπεποίθησή τους.


Μέχρι την 4η μέρα, μερικές άρχισαν να αμφισβητούν ότι το «μαγικό επίθεμα» έκανε δουλειά, αλλά κάποιες άλλες υποστήριξαν ότι διέκριναν διαφορά στον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν οι άλλοι, στην δουλειά ή στον δρόμο.


Μέχρι την 10η μέρα οι αλλαγές φάνηκε να είναι πιο καθαρές. Οι περισσότερες γυναίκες άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ένιωθαν περισσότερο όμορφες και ποθητές.

Όταν πέρασαν 2 εβδομάδες από την αρχή του πειράματος, σχεδόν όλες οι γυναίκες δήλωσαν ότι ένιωθαν πολύ καλύτερα για τον εαυτό τους, είχε βελτιωθεί πολύ η ψυχολογία τους και είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Κάπου εκεί το πείραμα τελείωσε και οι επιστήμονες της εταιρείας καλλυντικών αποκάλυψαν στις γυναίκες τα κρυφά συστατικά του επιθέματος: απολύτως τίποτα!

Το «μαγικό επίθεμα» δεν είχε κανένα «μαγικό» προϊόν καλλυντικών. Οποιαδήποτε αλλαγή στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των γυναικών, προήλθε αποκλειστικά από τις ίδιες και τη δύναμη που έπαιρναν από την δική τους αντίληψη για το πόσο όμορφες ήταν.

Συνολικά πάνω από τις μισές γυναίκες παραδέχτηκαν στο τέλος του πειράματος ότι ο χειρότερος κριτής για την εμφάνισή τους  και το πόσο όμορφες νιώθουν, είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έρευνας, μόλις το 4% των γυναικών χρησιμοποιούν την λέξη «όμορφη», όταν περιγράφουν τον εαυτό τους. Το 72% αισθάνεται πίεση να είναι όμορφες, ενώ το 80% συμφωνεί ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι όμορφο επάνω της, αλλά αδυνατεί να το αναγνωρίσει.

BEST OF NETWORK

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό

Κέιτ Μίντλετον: Μία βασίλισσα «σε αναμονή» - Πώς προετοιμάζεται αθόρυβα για το μελλοντικό της ρόλο

Πάσχα 2021: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» στην Ανάσταση - Τι θα γίνει με το Άγιο Φως

Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα κορονοπάρτι: Αύξησαν το ιικό φορτίο - «Ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί»

European Super League: Ήρθε, απείλησε και γκρεμίστηκε σαν «χάρτινος πύργος»

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν - Ποια ποινή αντιμετωπίζει

Κορονοπάρτι: Κωδικός «καθαρές πλατείες» από την ΕΛΑΣ - Σε επιφυλακή αστυνομικοί, έτοιμοι να επέμβουν

Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στο χρόνο: Από 5 γίνονται 8

Μόλις είδαμε το μεγαλύτερο κόλπο της «Συμμορίας των 12»