ΟΜΟΡΦΙΑ

Πόσο διαρκούν τα προϊόντα του μέικ-απ

Τα καλλυντικά ομορφιάς δεν διαρκούν για πάντα. Έρχεται ο καιρός που πρέπει να τα αντικαταστήσετε ακόμα και αν δεν έχουν “τελειώσει” ακόμα, αλλιώς διατρέχετε κίνδυνο να ερεθίσετε άσχημα την επιδερμίδα σας. Πότε όμως είναι η κατάλληλη
Πόσο διαρκούν τα προϊόντα του μέικ-απ

Τα καλλυντικά ομορφιάς δεν διαρκούν για πάντα. Έρχεται ο καιρός που πρέπει να τα αντικαταστήσετε ακόμα και αν δεν έχουν “τελειώσει” ακόμα, αλλιώς διατρέχετε κίνδυνο να ερεθίσετε άσχημα την επιδερμίδα σας. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα πετάξετε και να πάρετε άλλα;

Δείτε τον γενικό οδηγό για να ξέρετε τι συμβαίνει με το κάθε προϊόν:

Μάσκαρα και υγρό eyeliner
: Κάθε φορά που βάζετε το βουρτσάκι πίσω στο σωλήνα, μεταφέρετε μέσα σε αυτό βακτήρια. Τα προϊόντα αυτά έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Αντικατάσταση κάθε 3 έως 4 μήνες.

Υγρό foundation: Κρατήστε το μακριά από πηγές θερμότητας και το foundation μπορεί να παραμείνει ασφαλές για μέχρι και ένα έτος. Αν έχετε ευαίσθητη ή με τάσεις ακμής επιδερμίδα, μην βάζετε το δάχτυλό σας μέσα στο μπουκάλι για να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι.

Lip gloss και κραγιόν: Είναι το πιο ασφαλές προϊόν μέικ-απ από εκείνα που έχουν υγρή βάση. Σπάνια αναπτύσσονται βακτήρια πάνω σε αυτό. Είναι ασφαλές να κρατήσετε το lip gloss για τουλάχιστον 6 μήνες και το κραγιόν για ένα χρόνο.

Πούδρες: Εκτός αν παρατηρήσετε μια περίεργη μυρωδιά ή το χρώμα έχει ανοίξει, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για ενάμισι με δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 λάθη στη φροντίδα του προσώπου που μας γερνούν πρόωρα

Ανύψωση ηθικού με λίγο μέικ-απ

Πότε αφήνει μια γυναίκα το σύντροφό της να τη δει χωρίς μακιγιάζ

Συμβουλές μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια