ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να διώξετε γρήγορα και εγγυημένα το... σωσίβιο

Όσο και αν ρουφάτε την κοιλιά σας, το «σωσίβιο» θα είναι πάντα εκεί και θα κάνει αισθητή τη δυσάρεστη παρουσία του.

Πώς να διώξετε γρήγορα και εγγυημένα το... σωσίβιο

Όσο και αν ρουφάτε την κοιλιά σας, το «σωσίβιο» θα είναι πάντα εκεί και θα κάνει αισθητή τη δυσάρεστη παρουσία του.

Αν, λοιπόν, θέλετε να σταματήσετε να ζηλεύετε το καλοκαίρι όσους έχουν κοιλιακούς «φέτες» και να εξαφανίσετε το αντιαισθητικό σωσίβιο, τότε ακολουθείστε τις συμβουλές που ακολουθούν και λειτουργούν εγγυημένα.

Άλλο λίπος, άλλο μύες

Όσους κοιλιακούς και αν κάνετε, αυτό που γυμνάζετε είναι οι κοιλιακοί κάτω από το στρώμα λίπους. Αν θέλετε να φύγει το σωσίβιο, δηλαδή, θα πρέπει να εφαρμόσετε άλλες τακτικές που αποβάλλουν το λίπος.

Η αερόβια προπόνηση δεν αρκεί

Αυτό που χρειάζεστε είναι στοχευμένη απώλεια λίπους από συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Η πλέον αποτελεσματική προσέγγιση για να διώξετε το λίπος γύρω από την κοιλιά είναι η δυναμική προπόνηση.

Επενδύστε στην προπόνηση για καύση λίπους

Η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει κύκλους ασκήσεων κλιμακούμενης έντασης, δυναμικών, αερόβιων, με μηχανήματα, με μπάλες, λάστιχο ή με το βάρος του σώματος, και δεν επιτρέπει διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτού του είδους η προπόνηση είναι ιδανική για καύση λίπους και μυϊκή γράμμωση.

Κόψτε τα λιπαρά

Η μείωση των λιπαρών κατά μόλις 25 γραμμάρια ανά ημέρα θα σας γλιτώσει κατά 225 θερμίδες ημερησίως, που μεταφράζονται σε 300 γραμμάρια βάρους εβδομαδιαίως, τα οποία θα επιβαρύνουν στο μεγαλύτερο βαθμό την περιοχή της κοιλιάς.

Δοκιμάστε τους φυσικούς λιποδιαλύτες

Τα λαχανικά είναι σημαντικός σύμμαχος σε αυτόν τον «πόλεμο», καθώς περιέχουν την ουσία IC3 που αυξάνει την έκκριση τεστοστερόνης, η οποία με τη σειρά της συνεισφέρει στην καύση λίπους. Επίσης, στη μείωση του λίπους συμβάλλουν και φρούτα όπως το γκρέιπφρουτ που περιέχει πηκτίνη.

Βγείτε… στον ήλιο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, η βιταμίνη D πυροδοτεί την απώλεια βάρους, ρυθμίζοντας τα κύτταρα του λίπους.

Κάνετε ποδήλατο


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Φυσιολογίας, αν ποδηλατείτε τουλάχιστον 32 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, το λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειωθεί ως και 7% μέσα σε λίγους μήνες.

«Ναι» στο ασβέστιο

Όταν το σώμα μας δεν έχει αρκετό ασβέστιο εκκρίνει την ορμόνη καλσιτριόλη, η οποία ευνοεί την συγκέντρωση λίπους σε μια περιοχή.