ΟΜΟΡΦΙΑ

Το μακιγιάζ που θεωρούν οι άνδρες πιο ελκυστικό και σέξι (pics)

Οι αντιλήψεις των ανδρών για τη γοητεία των γυναικών, διαφέρουν αρκετά από τις αντίστοιχες αντιλήψεις των γυναικών.
Το μακιγιάζ που θεωρούν οι άνδρες πιο ελκυστικό και σέξι (pics)

Οι αντιλήψεις των ανδρών για τη γοητεία των γυναικών, διαφέρουν αρκετά από τις αντίστοιχες αντιλήψεις των γυναικών.


Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Quarterly Journal of Experimental Psychology, αναφέρει ότι τελικά οι αντιλήψεις των ανθρώπων για το τι οι άνδρες και οι γυναίκες θεωρούν ελκυστικό, είναι αρκετά διαφορετικές.


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Bangor και στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, πρόσφεραν σε 44 γυναίκες διάφορα καλλυντικά, όπως ρουζ, μάσκαρα, κραγιόν, πούδρα κ. λπ. και στη συνέχεια τους ζήτησαν να επιλέξουν μακιγιάζ για μία βραδινή έξοδο. Οι γυναίκες φωτογραφήθηκαν πριν και μετά το μακιγιάζ.


Οι ερευνητές στη συνέχεια τροποποίησαν τις φωτογραφίες, και προέκυψε μια σειρά από 21 κλιμακούμενες φωτογραφίες του μακιγιάζ σε διάφορα επίπεδα.

Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν σε 44 φοιτητές του Πανεπιστημίου Bangor, από τους οποίους ζήτησαν να επιλέξουν την πιο ελκυστική φωτογραφία, τη φωτογραφία που πίστευαν ότι οι γυναίκες θα προτιμούσαν και τη φωτογραφία που θα προτιμούσαν οι άντρες.


Οι γυναίκες προτίμησαν τις εικόνες των μοντέλων με λίγο περισσότερο μακιγιάζ σε σχέση με τους άντρες. Όλοι οι συμμετέχοντες υπέθεσαν ότι οι άντρες θα διάλεγαν τις φωτογραφίες των μοντέλων με το πιο βαρύ μακιγιάζ από ότι θα προτιμούσαν οι γυναίκες, αλλά αυτό αποδείχθηκε αναληθές. Άνδρες και γυναίκες προτίμησαν τις φωτογραφίες των μοντέλων που είχαν 40% λιγότερο μακιγιάζ από ό, τι αρχικά είχαν βάλει.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «οι γυναίκες είναι πιθανό να φορούν καλλυντικά ώστε να ανταποκριθούν στις λανθασμένες προτιμήσεις των άλλων ανθρώπων. Αυτές οι λανθασμένες προτιμήσεις φαίνεται να είναι πιο συνδεδεμένες με τις αντιλαμβανόμενες προσδοκίες των ανδρών και, σε μικρότερο βαθμό, των γυναικών".



Διαβάστε επίσης
Πότε αφήνει μια γυναίκα το σύντροφό της να τη δει χωρίς μακιγιάζ