ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιστολάκι: Οι 4 κινήσεις που καταστρέφουν τα μαλλιά

Έχετε δοκιμάσει να πετύχετε στο σπίτι το τέλειο αποτέλεσμα στο χτένισμα των μαλλιών σας που απολαμβάνετε μετά την επίσκεψη στο κομμωτήριο, αλλά αποτύχατε παταγωδώς; Μήπως, επίσης νιώθετε τα μαλλιά σας να χάνουν σε λάμψη και ελαστικότητα; Ίσως να φταίει ο τρόπος που τα στεγνώνετε και χρησιμοποιείτε το πιστολάκι αέρος.

Πιστολάκι: Οι 4 κινήσεις που καταστρέφουν τα μαλλιά

Δείτε τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στην περιποίηση των μαλλιών σας:

Δεν χρησιμοποιείτε καλλυντικά προστασίας από την θερμότητα: Είτε πρόκειται για πιστολάκι αέρος, είτε για σίδερο ισιώματος, πρέπει πάντα να θυμάστε να περνάτε μία φορά τα μαλλιά σας με υλικό προστασίας (συνήθως σε μορφή σπρέι) από την θερμότητα.

Δεν χωρίζετε σε τμήματα τα μαλλιά σας στο στέγνωμα: Όταν χρησιμοποιείτε το πιστολάκι αέρος ταλαιπωρείτε περισσότερο τις τρίχες όταν προσπαθείτε να τις στεγνώσετε όλες μαζί. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και στεγνώστε το καθένα ξεχωριστά. Αυτό θα εμποδίσει επίσης τα βρεγμένα μαλλιά να ακουμπήσουν τα στεγνά και να πρέπει να τα κάνετε από την αρχή.

Δεν χρησιμοποιείτε το ακροφύσιο συγκέντρωσης του αέρα: Είναι το πρόσθετο εξάρτημα που μπαίνει στο μπροστινό μέρος από το πιστολάκι και συγκεντρώνει την δέσμη του ζεστού αέρα σε ένα σημείο. Θα σας βοηθήσει να καθοδηγείτε τον αέρα εκεί που θέλετε και να μην τον αφήνετε να πηγαίνει παντού και να κάνει τις τρίχες να "πετάγονται" ανεξέλεγκτα και να τις μπλέκει.

Κρατάτε το πιστολάκι με λάθος τρόπο: Μπορεί να έχετε δει στυλίστες να κρατάνε το πιστολάκι από το σώμα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε και εσείς. Για μέγιστο έλεγχο και την ομαλότητα, κρατήστε το πιστολάκι σας από τη λαβή, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα σας για να τραβάτε τα μαλλιά σας μακριά από το κεφάλι σας σε μια γωνία, κρατώντας το πιστολάκι παράλληλα με την βούρτσα σας. Το ακροφύσιο που συγκεντρώνει τον αέρα πρέπει να δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση όπως η χειρολαβή, και όχι να είναι κάθετα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας θα χτυπήσει τα μαλλιά σας πίσω από τη βούρτσα σας και θα την ακολουθεί στην κίνησή της.

hair-dryer-diagram

Δεν στεγνώνετε καλά τα μαλλιά σας: Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σίδερο ισιώματος, φροντίστε να έχετε στεγνώσει τα μαλλιά σας καλά, αφού αν έχετε αφήσει νωπά σημεία θα προκαλέσετε μεγάλη ζημιά στην τρίχα, ενώ θα προκαλέσει και "φριζάρισμα".

Διαβάστε επίσης:

Δείτε γιατί εμφανίζεται τελικά η πιτυρίδα

Τελετουργικά ομορφιάς που κρύβουν κινδύνους

Επτά πράγματα που δεν σας λέει κανείς για τα μακριά μαλλιά

Απίστευτο: Πόσο χρόνο περνάει μια γυναίκα μπροστά στον καθρέφτη;