ΟΜΟΡΦΙΑ

Ισχυρό ακόμη και σήμερα το στίγμα για τα τατουάζ

Είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μόδα στους νέους και πλέον αρκετοί επιλέγουν να ζωγραφίσουν μόνιμα το δέρμα τους με μια αγαπημένη φράση ή ένα ευφάνταστο σχέδιο.

Ισχυρό ακόμη και σήμερα το στίγμα για τα τατουάζ

Φαίνεται όμως πως το ταμπού απέναντι στα τατουάζ παραμένει ακόμη και στις μέρες μας.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Social Science Journal παρουσιάζει τις συμπεριφορές και τις προλήψεις που περιβάλλουν τα τατουάζ σήμερα.

Μερικά από τα ευρήματα των ερευνητών ήταν αρκετά αναμενόμενα: Για παράδειγμα, εάν τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι έχουν τατουάζ, το άτομο είναι πολύ πιθανό να βλέπει τα τατουάζ ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως κάτι ακραίο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι όσο περισσότερα τατουάζ έχει κάποιος τόσο περισσότερο αισθάνεται ότι οι άλλοι τον κατακρίνουν. Όσο δυνατότερο είναι το αίσθημα αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει το άτομο αυτό να καλύψει τα τατουάζ ή να επιλέξει να τα αφαιρέσει.

Πριν από μερικούς μήνες, μία ακόμη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό έδειξε ότι αρκετοί μετανιώνουν την επιλογή ενός τατουάζ, κυρίως επειδή το σχέδιο που επέλεξαν δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία γι' αυτούς.

Διαβάστε επίσης:

Τατουάζ: Τα DOs και τα DON'Ts
Δε φαντάζεστε πού κάνουν τατουάζ... (βίντεο)
Αφαίρεση τατουάζ: Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε!