ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να γίνεται με κερί η αποτρίχωση στο μπικίνι

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι γιατροί για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κερί της αποτρίχωσης στο μπικίνι.

Γιατί δεν πρέπει να γίνεται με κερί η αποτρίχωση στο μπικίνι

Στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό JAMA δημοσιεύεται μία επισκόπηση των ερευνών γύρω από το θέμα αυτό και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και αυτό γιατί η αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει «έλλειμμα στο βλενοδερματικό φράγμα», δηλαδή να αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη του δέρματος επιτρέποντας στους ιούς και στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα.

Βέβαια, σύμφωνα με τη μελέτη οι κίνδυνοι από την αποτρίχωση με τη συγκεκριμένη μέθοδο, έρχονται σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ασυδοσία.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι η αποτρίχωση με κερί θεωρείται μια ασφαλής διαδικασία, η οποία όμως, μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στο δέρμα, όπως θυλακίτιδα, μολύνσεις, εγκαύματα, ακόμη και καλοήθεις όγκους.

Οι γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί είναι πιο ευάλωτες σε βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος και η ψευτομονάδα aeruginosa τα οποία μπορούν να μεταδοθούν μέσω μολυσμένων εργαλείων αποτρίχωσης, ή από την άνθρωπο που την κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ