ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξυπνες λύσεις για 3 συχνά προβλήματα ομορφιάς!

Τα χείλη σας έχουν αφυδατωθεί, εμφανίσατε σπυράκι και τα μαλλιά σας έχουν φριζάρει; Είτε αντιμετωπίζετε ταυτόχρονα τις συγκεκριμένες «κρίσεις ομορφιάς» είτε αποτελούν για εσάς συχνό πρόβλημα, υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι να τις αντιμετωπίσετε.

Έξυπνες λύσεις για 3 συχνά προβλήματα ομορφιάς!

- Για τα σκασμένα χείλη: Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη καστανή ζάχαρη και ένα βρεγμένο πανί. Κάνετε απαλή απολέπιση και στη συνέχεια απλώνετε λίγο έλαιο καρύδας για βαθιά ενυδάτωση.

- Σπυράκι: Ανακατεύετε τρεις κουταλιές της σούπας αλόη, παίρνοντας απευθείας το χυμό από το φύλλο του φυτού ή αγοράζοντας έτοιμο τζελ από το φαρμακείο, με τέσσερις σταγόνες έλαιο από τεϊόδεντρο. Εφαρμόζετε τοπικά έως και δύο φορές την ημέρα. Η αλόη περιέχει γιβερελλίνη και πολυσακχαρίτες που εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούν τα σπυράκια. Παράλληλα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση κι έτσι καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Από την άλλη, το έλαιο του τεϊόδεντρου έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση.

- Φριζάρισμα: Θα χρειαστείτε μισό αβοκάντο και δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και κάνετε απαλό μασάζ σε νωπά μαλλιά. Αφήνετε για 15-20 λεπτά και μετά ξεπλένετε με άφθονο νερό. Τόσο το αβοκάντο όσο και το ελαιόλαδο χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να «δαμάσετε» τα μαλλιά σας. Μην εφαρμόσετε τη μάσκα πολύ κοντά στη ρίζα για να αποφύγετε τη λιπαρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Τα "μαγικά" που κάνει το ακτινίδιο για την επιδερμίδα σας
Γιατί επιβάλλεται να βάλετε το μηλόξυδο στο ντουλάπι... των καλλυντικών!
Κηλίδες στο πρόσωπο: Αίτια και αντιμετώπιση