ΟΜΟΡΦΙΑ

Λιπαρό δέρμα; Αντιμετώπιση σε 7 βήματα

Οι μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία, είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες της λιπαρότητας στο πρόσωπο.

Λιπαρό δέρμα; Αντιμετώπιση σε 7 βήματα

Ωστόσο, παρόμοιες αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση ή την έμμηνο ρύση μπορεί να οδηγήσουν στην αυξημένη λιπαρότητα. Ορμόνες που ονομάζονται ανδρογόνα ελέγχουν τα επίπεδα λιπαρότητας του δέρματος και συνήθως είναι αυξημένες κατά την εμμηνόπαυση και στην περίοδο.

Δείτε μερικά απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα σε καθημερινή βάση.

1. Αποφύγετε τα έλαια

Προτιμήστε καλλυντικά με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή σκόνης αντί για κρέμα.

2. Τακτικός καθαρισμός

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται πιο συχνό καθαρισμό σε σύγκριση με το ξηρό ή το κανονικό. Μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα αντί για μία.

3. Κρόκος αυγού

Απλώνετε τον κρόκο στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήνετε να στεγνώσει για 15 περίπου λεπτά και ξεπλένετε με δροσερό νερό.

4. Αλόη

Το τζελ της αλόης καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

5. Νερό με λεμόνι

Το νερό με λεμόνι αναζωογονεί το δέρμα και μειώνει τη λιπαρότητα του προσώπου. Μπορείτε να αναμείξετε ίση ποσότητα νερού με χυμό λεμονιού, απλώνετε στο πρόσωπο και το αφήνετε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με δροσερό νερό.

6. Συχνή απολέπιση

Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε απολέπιση στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο. Απλώνετε το μηλόξυδο με ένα βαμβάκι, το αφήνετε για 5-10 λεπτά και ξεπλένετε με δροσερό νερό.

7. Προσοχή στις ενυδατικές

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες. Φροντίστε όμως το προϊόν που θα επιλέξετε να φέρει σχετική ένδειξη για να αποφύγετε την απόφραξη των πόρων του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Αόρατη ακμή: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε
Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα
Σπυράκια: Ένα φυσικό προιόν της κουζίνας μας που τα... σκοτώνει