ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι μπορείτε να κάνετε για το λίπος στο πρόσωπο

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και συμβουλές για να χάσετε τα περιττά κιλά και να περιορίσετε το λίπος στο σώμα σας και ειδικά την περιοχή της κοιλιάς, αλλά τι γίνεται με το λίπος που συσσωρεύεται στο πρόσωπο;

Τι μπορείτε να κάνετε για το λίπος στο πρόσωπο

Σίγουρα η γενικότερη απώλεια κιλών θα περιορίσει σε ένα ποσοστό το λίπος στο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν φτάνει. Και δεν είναι και μια περιοχή του σώματος που μπορείτε να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής για να κάψετε το λίπος.

Αιτίες που έχετε λίπος στο πρόσωπο

Είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι

Ο νούμερο ένα λόγος για το λίπος του προσώπου είναι το αυξημένο σωματικό βάρος. Οι γιατροί χρησιμοποιούν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ως έναν τρόπο για να διαπιστώσουν αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Με βάση τα πρότυπα που έχουν θεσπιστεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος των ΗΠΑ, είστε υπέρβαροι, αν ο ΔΜΣ σας είναι μεγαλύτερος από 25 και είστε παχύσαρκοι, αν είναι 30 ή υψηλότερος.

Όταν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το λίπος συσσωρεύεται σε όλο το σώμα σας. Συνήθως αυτό γίνεται γύρω από τη μέση στους άνδρες, και τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς στις γυναίκες. Αλλά εάν έχετε αρκετά περιττά κιλά, τότε αυτό θα φανεί και στο πρόσωπό σας.

Κακή διατροφή και αφυδάτωση

Εάν τρώτε συχνά πρόχειρο φαγητό με πολλές θερμίδες, trans-λιπαρά οξέα και κακή χοληστερόλη, το σώμα σας στερείται απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, και το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται "πρησμένο". Επίσης, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει κατακρατώντας νερό, και ένα από τα σημεία που το κάνει αυτό είναι το πρόσωπό σας.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σας αφυδατώνει. Και δεν έχει σημασία τι πίνετε. Μπύρα, κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά προκαλούν την ίδια φυσιολογική αντίδραση. Όταν το σώμα σας αφυδατώνεται τότε αποθηκεύει νερό, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Τρόποι αντιμετώπισης του λίπους στο πρόσωπο

Σε γενικές γραμμές το περιττό σωματικό βάρος και η αφυδάτωση είναι οι βασικοί "εχθροί" σας στην καταπολέμηση του λίπους στο πρόσωπο.

Μειώστε το αλάτι και τη ζάχαρη

Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής που έγινε στις ΗΠΑ, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 13 κιλά τηγανητές πατάτες, 10 κιλά πίτσα, 11 κιλά παγωτού και 200 λίτρα αναψυκτικών ετησίως. Όταν η διατροφή σας είναι φορτωμένη με υδατάνθρακες και θερμίδες από το υψηλό σε νάτριο και ζάχαρη πρόχειρο φαγητό, το σώμα σας αντιδρά με κατακράτηση νερού. Μειώστε την ποσότητα αλατιού και ζάχαρης στη διατροφή σας για να μειώσετε και το λίπος στο πρόσωπό σας.

Πίνετε άφθονο νερό

Όταν το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι δεν παίρνει τις απαραίτητες ποσότητες νερού που χρειάζεται δίνει το έναυσμα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών. Το πρόσωπό σας είναι μια από τις περιοχές αποθήκευσης υγρών, και το αποτέλεσμα μπορεί να το κάνει να μοιάζει πρησμένο. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφευχθεί η αφυδάτωση είναι να πίνετε περισσότερο νερό. Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν την κατανάλωση περίπου έξι έως οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα, αλλά αυτό περιλαμβάνει το νερό που παίρνετε και από άλλες τροφές.

Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου από τις τροφές

Το πρόσωπό σας μπορεί να έχει λίπος, επειδή, ίσως, σας λείπει ασβέστιο. Σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Medical Journal, ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα ανθρώπων που είχαν έλλειψη ασβεστίου και ήταν υπέρβαροι. Όσοι εξ' αυτών αύξησαν την πρόσληψη ασβεστίου κατά 1.000 mg έως 1.200 mg ανά ημέρα (χρησιμοποιήθηκαν και συμπληρώματα ασβεστίου), έχασαν 13 κιλά περισσότερα κατά τη διάρκεια της έρευνας από εκείνους που δεν αύξησαν το ασβέστιο στην διατροφή τους.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα υγιεινά ροφήματα για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Οι 3 βραδινές συνήθειες που διευκολύνουν το αδυνάτισμα

Δείτε πόσες θερμίδες χρειάζεστε την ημέρα (πίνακες)

Δίαιτα: Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών σε 7 βήματα